Τελευταία Νέα

Αφιέρωμα

Σε αναζήτηση νέας ταυτότητας η ασφαλιστική αγορά

Των Αντώνη Βασιλόπουλου και Έλενας Ερμείδου

Την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών επανακτά σταδιακά η εγχώρια ασφαλιστική αγορά με «μπαράζ» εξαγορών τα δύο τελευταία χρόνια.
Τα μεγάλα deals, αρχής γενομένης με την Eurolife FFH, διαμορφώνουν το νέο τοπίο, ενώ με αγωνία αναμένεται το επόμενο βήμα στον κλάδο των ασφαλειών από την Εθνική Ασφαλιστική σε επίπεδο νέων προϊόντων και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
H ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα άντεξε την οικονομική κρίση, βγήκε σχεδόν αλώβητη από την πανδημία του κορωνοϊού χάρη στη διασπορά κινδύνου και στις αντασφαλιστικές συμβάσεις quote share και excess loss που είχε υπογράψει. Εκμεταλλευόμενη την δυναμική που έχει αναπτυχθεί, προχωρά με στόχο να καλύψει τους κινδύνους των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, τους κινδύνους των ιδιωτών με παροχές υγείας και ζωής, τις αστικές ευθύνες ιδιωτών και στελεχών επιχειρήσεων, αλλά και να δώσει λύσεις σύνταξης και αποταμίευσης με νέα επενδυτικά προϊόντα, ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάδα.
Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση και την αξιοπιστία του κλάδου έχουν η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, οι μεσίτες ασφαλίσεων, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι και πράκτορες ασφαλίσεων, αλλά και τα κριτήρια εισόδου νέων στελεχών στην αγορά.
Προσώρας ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας δεν φαίνεται να επηρεάζει την ελληνική αγορά ασφαλειών. Κι αυτό διότι η «έκθεσή» της στις αγορές της Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας είναι ελάχιστη, έτσι ώστε ακόμα και αν υπάρξουν απώλειες αυτές να καλυφθούν σίγουρα από μεθόδους αντιστάθμισης κινδύνων.
Το αφιέρωμα του Bankingnews επιχειρεί να προσδιορίσει τη νέα ταυτότητα του κλάδου, μέσα από άρθρα που υπογράφουν στελέχη της κυβέρνησης και υψηλόβαθμοι παράγοντες της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς.

Κινητικότητα, ανακατατάξεις και εξαγορές

χορηγοί αφιερώματος

Ασφαλίσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος

Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας

χορηγοί αφιερώματος

Χορηγοί
Αφιερώματος