Τελευταία Νέα

Μ. Πολιτοπούλου (ΝΝ Hellas): Σε «κούρσα» συγχωνεύσεων και εξαγορών η ασφαλιστική αγορά – Η εικόνα στο μέλλον

Μ. Πολιτοπούλου (ΝΝ Hellas): Σε «κούρσα» συγχωνεύσεων και εξαγορών η ασφαλιστική αγορά – Η εικόνα στο μέλλον
Οι απαιτήσεις της κάθε εποχής είναι διαφορετικές και η αγορά πρέπει να εξελίσσεται για να παραμένει επίκαιρη

Της Μαριάννας Πολιτοπούλου *

Το 2021 αποτέλεσε μία χρονιά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όσον αφορά στις εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ελλάδα, με σημαντική μάλιστα συμμετοχή του ασφαλιστικού κλάδου. Αντίστοιχα για το έτος 2022, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, αναμένεται οι εξαγορές αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις να ξεπεράσουν τα 8,6 δισ.
Ανάμεσα στις συναλλαγές του 2022, συμπεριλαμβάνεται και η ολοκλήρωση της συμφωνίας του Ομίλου ΝΝ, για την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της MetLife σε Ελλάδα και Πολωνία. Μία συμφωνία που υλοποιήθηκε έναντι τιμήματος 584 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πορεία συγχώνευσης της MetLife

Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά και με τη MetLife Ελλάδος να έχει μετονομαστεί πλέον σε NN Hellas II, η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει τις θετικές μας προβλέψεις. Πρόκειται για μία ένωση δυνάμεων, που θα δημιουργήσει καινούργιους ορίζοντες. Σκοπός μας είναι όχι μόνο να είμαστε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα, αλλά και η ηγέτιδα. Να είμαστε πρώτοι σε πρότυπες λειτουργίες, καινοτομία και ανθρωποκεντρικότητα και να οδηγούμε εμείς τις εξελίξεις.
Η συνένωση δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης στα δίκτυα πωλήσεων, αλλά και τους εργαζόμενους. Προστίθενται επιπλέον 200 εργαζόμενοι, περισσότεροι από 400 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας αλλά και ένα κανάλι ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ανεξάρτητου δικτύου. Το χαρτοφυλάκιο της NN Hellas στα Ομαδικά συμβόλαια, θα εμπλουτιστεί και με την υποδειγματική δραστηριότητα της NN Hellas II. Η νέα εταιρεία λοιπόν, θα δίνει πρόσβαση στους ασφαλισμένους σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, από το οποίο θα μπορούν να επιλέξουν εκείνες τις λύσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ασφαλιστικές τους ανάγκες, ενώ θα απολαμβάνουν άρτια εξυπηρέτηση. Θα αξιοποιηθούν οι άνθρωποι και των δύο εταιρειών, αναγνωρίζοντας τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους.

Εταιρική κουλτούρα και απαιτήσεις των καιρών

Η εταιρική μας κουλτούρα εξάλλου πρεσβεύει απόλυτα την αποδοχή και τη συμπερίληψη. Είμαστε βέβαιοι λοιπόν ότι θα δημιουργήσουμε μία νέα δυνατή και ευέλικτη ομάδα, ικανή να  ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας για να φροντίζουν όσα έχουν πραγματικά σημασία για εκείνους.
Βασική άλλωστε προτεραιότητα του ασφαλιστικού κλάδου συνολικά είναι να δημιουργεί αξία για τους πελάτες του, την οικονομία και τη χώρα εν γένει.
Οι απαιτήσεις της κάθε εποχής είναι διαφορετικές και η αγορά πρέπει να εξελίσσεται για να παραμένει επίκαιρη. Ο κλάδος των ασφαλειών ενέχει προκλήσεις, ανταγωνισμό αλλά σίγουρα παρουσιάζει και σημαντικές ευκαιρίες. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα και να αφουγραζόμαστε, ώστε να δρούμε προληπτικά και ταχύτατα με τον κατάλληλο τρόπο. Τέλος, ας είναι πάντα πυξίδα μας η συνεχής και βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον.

* Η Μαριάννα Πολιτοπούλου είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΝ Hellas και της ΝΝ Hellas II

www.bankingnews.gr

Χορηγοί
Αφιερώματος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement