Τελευταία Νέα

Αφιέρωμα

Ζητούμενα και ανατροπές στην ιδιωτική ασφάλιση

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για την ιδιωτική ασφάλιση λόγω αφενός των σοβαρών δημοσιονομικών παραμέτρων που σε συνδυασμό με την ταχεία δημογραφική γήρανση συμπιέζει προς τα κάτω συντάξεις και παροχές στο δημόσιο κοινωνικο - ασφαλιστικό σύστημα.
Αφετέρου, λόγω των αυξανόμενων κινδύνων (φυσικές καταστροφές), εξαιτίας της καταστροφής του περιβάλλοντος, απέναντι στις οποίες τα κράτη είναι αδύναμα να συνδράμουν σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Η περίπτωση δε, του ιού COVID-19 ανέδειξε τους κινδύνους στην υγεία, ακόμα και από άγνωστες απειλές.
Απέναντι στα παραπάνω δεδομένα, έχουν θέσεις, απόψεις προγράμματα οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν μέσα από συμπράξεις με το δημόσιο να «βάλουν πλάτη» και σε φυσικές καταστροφές, αλλά και στην υγεία και στις συντάξεις (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο), με ένα πολύ μικρό επιμερισμένο κόστος, καθώς το κράτος σε ένα μεγάλο σεισμό πχ δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος και να αποζημιώσει χιλιάδες πληγέντες μετακυλώντας το κόστος φορολογικά σε όλους τους πολίτες.
Το Banking News με το αφιέρωμα «Ζητούμενα και Ανατροπές στην Ιδιωτική Ασφάλιση» καταγράφει όλο το φάσμα των σύγχρονων προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και πολίτες, ενώ οι επικεφαλής μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών δίνουν απαντήσεις και ρίχνουν φως σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.
Επειδή έχουν παρέλθει οι εποχές με τις κορόνες και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», ήρθε ο καιρός να βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και να πορευτούμε αισίως…

Επιμέλεια: Αντώνης Βασιλόπουλος και Έλενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Η πρόκληση των ΣΔΙΤ

Έμφαση σε Υγεία – Σύνταξη

χορηγοί αφιερώματος

χορηγοί αφιερώματος

Χορηγοί
Αφιερώματος