Τελευταία Νέα

Cyber κίνδυνοι – Δυναμικά στο προσκήνιο αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων

tags :
Cyber κίνδυνοι – Δυναμικά στο προσκήνιο αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων
Της Έλενας Ερμείδου
Τα cyber περιστατικά που προκαλούνται από την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους μεγαλύτερους κινδύνους για τις επιχειρήσεις. Τα cyber συμβάντα ξεπέρασαν και βρέθηκαν πάνω από τα συμβάντα διακοπής / παύσης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Σε καμία περίπτωση οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν με τους Cyber κινδύνους. Έχοντας, ήδη οι κίνδυνοι αυτοί τα τελευταία χρόνια κάνει την παρουσία τους αισθητή, ενισχύθηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω αύξησης της τηλεργασίας και των διαδικτυακών συναλλαγών.
Δεν θα πρέπει να αψηφούμε ότι ένα μεγάλο cyber χτύπημα μπορεί να οδηγήσει μία επιχείρηση σε διακοπή της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι οι ανάγκες των επιχειρήσεων άλλαξαν ραγδαία και αυξήθηκαν.
Ομοίως και για τις ασφαλιστικές και ο δρόμος τους είναι πολύ μακρύς
Τις επιχειρήσεις επίσης προβληματίζουν οι αλλαγές που συντελούνται στην νομοθεσία, στο εποπτικό πλαίσιο, μεταξύ άλλων και η υπερθέρμανση του πλανήτη που οδηγεί στην αύξηση της σφοδρότητας και της συχνότητας των φυσικών καταστροφών. Οι επιχειρήσεις, τέλος έχουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της αγοράς και καθώς και τους κινδύνους που προκύπτουν από τις μακροοικονομικές εξελίξεις .

www.bankingnews.gr

Χορηγοί
Αφιερώματος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement