Τελευταία Νέα
Έμφαση σε Υγεία – Σύνταξη

Νίκος Δελένδας (Eurolife): Σύγχρονα προγράμματα που δίνουν αξία σε επιχειρήσεις και ιδιώτες

Νίκος Δελένδας (Eurolife): Σύγχρονα προγράμματα που δίνουν αξία σε επιχειρήσεις και ιδιώτες

Τα Unit Linked επενδυτικά σχήματα που προσφέρει η Eurolife FFH στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, στηρίζονται σε Αμοιβαία Κεφάλαια που επενδύουν, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους, σε όλες τις κινητές αξίες

Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής ύφεσης, έχουμε παρατηρήσει μια συρρίκνωση στις παροχές κοινωνικής ασφάλισης, ειδικά σε ό,τι αφορά τις συντάξεις. Από τη μία, λοιπόν, έχουμε τους εργαζόμενους, οι οποίοι αισθάνονται αυξημένη αβεβαιότητα για το μελλοντικό τους εισόδημα, και από την άλλη τις επιχειρήσεις, οι οποίες αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο δυναμικό τους ως το πιο σημαντικό κεφάλαιο για τη λειτουργία τους και επιθυμούν να είναι δίπλα τους με επιπλέον παροχές και προνόμια, συχνά και με τη λογική της επιβράβευσης αλλά και της διακράτησης.
Τα ομαδικά προγράμματα είναι μία τέτοια παροχή, με πολλαπλά οφέλη και για τους οργανισμούς και για τους ανθρώπους τους. Στη Eurolife FFH, στόχος μας είναι να είμαστε πάντα στο πλευρό τους, με την εμπειρία και τη γνώση μας σε προγράμματα ομαδικών συμβολαίων, ως μία εταιρεία που καλύπτει όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Τα πολλαπλά οφέλη ενός ομαδικού προγράμματος

Κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, μπορεί, με το κατάλληλο πρόγραμμα, να αποκτήσει στρατηγικό «εργαλείο» και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η ασφάλιση των εργαζόμενων με ένα ομαδικό πρόγραμμα, συνταξιοδοτικό ή υγείας, καλλιεργεί εμπιστοσύνη, ενισχύει την ασφάλειά τους και δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον εργασίας.
Επιπλέον, ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα συμπληρώνει και αναβαθμίζει τις παροχές της κοινωνικής ασφάλισης. Οι επιχειρήσεις αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους τους και αυτό τις καθιστά πιο ελκυστικές. Ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ενισχύει τη φήμη του καλού εργοδότη, αποτελώντας τεκμήριο υψηλού επαγγελματισμού και εφαρμογής υπεύθυνων πολιτικών στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν τα σημαντικά φορολογικά κίνητρα, τόσο για τα ασφάλιστρα που καταβάλλει η επιχείρηση, τα οποία εκπίπτουν ως παραγωγική δαπάνη, όσο και για τις εθελοντικές εισφορές των εργαζομένων, που απαλλάσσονται πλήρως από τον φόρο εισοδήματος. Συνεπώς, η επιλογή ενός ομαδικού συνταξιοδοτικού προγράμματος ωφελεί όχι μόνο την επιχείρηση, αλλά και τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Οι νέες προκλήσεις και οι επενδύσεις των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων

Η πιο συνήθης πρακτική των επιχειρήσεων που διαθέτουν ομαδικά συνταξιοδοτικά ήταν αυτή του «εγγυημένου επιτοκίου». Ωστόσο, σε ένα οικονομικό περιβάλλον που έχει αλλάξει πολύ και με μηδενικά επιτόκια, η κλασική αυτή επενδυτική επιλογή δεν εγγυάται υψηλές αποδόσεις.
Έχοντας ως δεδομένο ότι τα επιτόκια είναι πλέον μηδενικά και χωρίς σημαντικές εγγυήσεις, πολλές επιχειρήσεις αναζητούν δυνατότητες εκμετάλλευσης των επενδυτικών ευκαιριών που εμφανίζονται στην αγορά. Σε αυτή την αλλαγή στρατηγικής η Eurolife FFH είναι ο ιδανικός συνομιλητής, παρέχοντας επαγγελματική καθοδήγηση, πλάνο επένδυσης με βάση τις ανάγκες των διαφορετικών ομάδων/μελών μιας επιχείρησης και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι σύγχρονες λύσεις που προσφέρει η Eurolife FFH μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν με ευελιξία το επενδυτικό μέρος του προγράμματος.

Το μέλλον ονομάζεται Unit Linked

Με βάση και τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, τόσο για το 2020, όσο και για το 2021, η παραγωγή των προγραμμάτων Unit Linked, δηλαδή συνδεδεμένων με επενδύσεις, αυξάνεται σημαντικά και μάλιστα σε μια περίοδο γενικότερης ύφεσης της οικονομίας. Ενδεικτικά, το 2020 ο συνολικός τζίρος ατομικών ασφαλίσεων στη συγκεκριμένη κατηγορία αυξήθηκε κατά 55,3% και τους πρώτες μήνες του 2021 58,1%, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Η ανάπτυξη αυτή επιβεβαιώνει τη θέση πως τα Unit Linked «είναι το μέλλον». Και αυτό ισχύει τόσο για ομαδικά όσο και για ατομικά προγράμματα.
Τα Unit Linked επενδυτικά σχήματα που προσφέρει η Eurolife FFH στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, στηρίζονται σε Αμοιβαία Κεφάλαια που επενδύουν, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους, σε όλες τις κινητές αξίες (μετοχές, ομόλογα, κ.λπ.). Επιπλέον, οι εισφορές στα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι συστηματικές (μηνιαίες ή τριμηνιαίες), εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερο τη διασπορά όχι μόνο στο τι επενδύεται, αλλά και στο πότε επενδύεται, χωρίς το άγχος του καλού ή κακού timing στις διακυμάνσεις και τη μεταβλητότητα των αγορών.
Ταυτόχρονα, καλύπτουν όλο το φάσμα ρίσκου που θέλει κάποιος να αναλάβει, ικανοποιώντας έτσι τις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες των μελών που συμμετέχουν στο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Η διασπορά και ο μακροχρόνιος ορίζοντας των προγραμμάτων της Eurolife FFH επιτρέπουν να μειωθεί το ρίσκο που φέρει κάθε επένδυση.

Τα ατομικά προγράμματα

Σε ό,τι αφορά τα ατομικά προγράμματα, o πελάτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές προγραμμάτων, συνδεδεμένων με Αμοιβαία Κεφάλαια των μεγαλύτερων Επενδυτικών Οίκων, τόσο για περιοδικές όσο και για έκτακτες καταβολές. Τα προγράμματα αυτά προωθούνται με απόλυτη επιτυχία από τα διαφορετικά δίκτυα πιστοποιημένων διαμεσολαβητών της Eurolife FFH. Παράλληλα, πέραν των ευελιξιών που παρέχουν, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης και συμπληρωματικών καλύψεων Ζωής και Ανικανότητας για μία πιο πλήρη ασφαλιστική προσέγγιση.
3,3 δισεκατομμύρια ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση, η Eurolife FFH είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, με περιθώρια φερεγγυότητας που διασφαλίζουν την ισχυρή της θέση. Τα εξειδικευμένα και άριστα καταρτισμένα στελέχη επενδύσεων, με την τεχνογνωσία της εταιρείας που ενισχύεται σημαντικά ως μέλος της Fairfax Financial Holdings, σχεδιάζουν ασφαλιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ώστε να επιτυγχάνουν περισσότερα καθημερινά, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που διαμορφώνονται στο σύγχρονο περιβάλλον.

Τα ομαδικά προγράμματα υγείας

Σε ό,τι αφορά τα ομαδικά προγράμματα υγείας, η Eurolife FFH διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο με προτάσεις και λύσεις – από διαγνωστικές εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς, μέχρι καλύψεις για νοσηλείες σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει:

  • Προγράμματα δευτεροβάθμιας περίθαλψης, για έξοδα νοσηλείας που επιβαρύνουν τον οικογενειακό ή ατομικό προϋπολογισμό
  • Προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που δίνουν δικαίωμα ελεύθερης επιλογής ιατρού και πρόσβασης σε δίκτυα εξειδικευμένων κέντρων διαγνωστικών εξετάσεων

Κάθε ομαδικό πρόγραμμα σχεδιάζεται σε συνεργασία με τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού κάθε επιχείρησης. Έτσι, διασφαλίζεται ότι η εταιρική κουλτούρα θα αντανακλάται στο επιλεγμένο πρόγραμμα, με τις παροχές υγείας να αποτελούν πραγματικό όφελος για τον εργαζόμενο και την οικογένειά του.

Premium νοσοκομειακά προγράμματα για κάθε ασφαλισμένο

Σχετικά με τα ατομικά προγράμματα υγείας, η Eurolife FFH διαθέτει στην ελληνική αγορά την οικογένεια «Premium Νοσοκομειακά», με πολλαπλές επιλογές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
Τα προγράμματα αυτής της κατηγορίας παρέχουν μέχρι και 700.000€ ανώτατο όριο ασφάλισης, 100% ποσοστό κάλυψης σε Ελλάδα και Ευρώπη, αμοιβές ιατρών, χειρουργών, αναισθησιολόγων και λοιπών ειδικοτήτων, καθώς και πληθώρα επιπλέον καλύψεων, όπως έξοδα συνοδού, αποκατάστασης, αποθεραπείας κ.λπ. Η βασική διαφοροποίηση μεταξύ των προγραμμάτων «Premium Νοσοκομειακά» είναι το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας και εάν ο πελάτης επιθυμεί να έχει εγγύηση παροχών, κάτι πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά, ή όχι. Με απλά λόγια, τα  προγράμματα «Premium Νοσοκομειακά» θεωρούνται η καλύτερη και πληρέστερη value for money επιλογή, κάτι που έχει αναγνωριστεί και από τα Δίκτυα Πωλήσεων της εταιρείας.
Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι τα Premium Νοσοκομειακά €10.000 και €6.000. Η Eurolife FFH αναγνωρίζει την ανάγκη των περίπου 900.000 μελών ομαδικών προγραμμάτων ζωής και υγείας στην Ελλάδα να συμπληρώσουν το ομαδικό τους πρόγραμμα με ένα προσιτό, ατομικό πρόγραμμα, με δυνατότητα μετάπτωσης σε παρόμοιο πρόγραμμα με χαμηλότερο εκπιπτόμενο ποσό, χωρίς εκ νέου έλεγχο ασφαλισιμότητας. Μάλιστα, η εταιρία προχώρησε στη δημιουργία δυο νέων προγραμμάτων υψηλής απαλλαγής, με επιπλέον έκπτωση έως 19%, εφόσον ο ασφαλισμένος είναι μέλος ομαδικού προγράμματος της Eurolife FFH, παρέχοντας ένα επιπλέον «προνόμιο» σε αυτούς.
Ο ασφαλισμένος επιλέγει, λοιπόν, υπό την καθοδήγηση του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, το πρόγραμμα Premium Νοσοκομειακό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Στη συνέχεια, μπορεί να το διαμορφώσει όπως επιθυμεί, προσθέτοντας διάφορα επιδόματα υγείας, όπως το Premium Επίδομα Χειρουργικό και το Premium Επίδομα Νοσοκομειακό, ή και συμπληρωματικές καλύψεις που εξασφαλίζουν ένα ποσό, ανεξάρτητα από τα έξοδα της νοσηλείας, όπως το καινοτόμο Extra Hospital Care.

Έμφαση στην πρόληψη της υγείας

Ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη της υγείας, δίνει στον ασφαλισμένο την επιλογή να ενισχύσει το νοσοκομειακό του πρόγραμμα με ένα από τα διαθέσιμα προγράμματα διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων.
Στο ίδιο πλαίσιο και σε μια εποχή που όλοι οι άνθρωποι, λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχουν επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές τους, η Eurolife FFH δημιούργησε το More Life, ένα «ψηφιακό οικοσύστημα» με σκοπό την προώθηση της καλής υγείας και της υιοθέτησης θετικών συμπεριφορών, βασισμένο σε τέσσερις πυλώνες: την υγεία, την άσκηση, την ψυχική ευεξία και τη διατροφή. Στόχος του More Life είναι η δημιουργία ενός συστήματος επιβράβευσης, το οποίο δίνει κίνητρο στους χρήστες του να υιοθετήσουν καλές πρακτικές ευεξίας και βελτίωσης της υγείας τους. Τα εργαλεία που έχει στη διάθεση του ο χρήστης είναι μία εύχρηστη πλατφόρμα γρήγορης τιμολόγησης των νοσοκομειακών προγραμμάτων Premium Economy της Eurolife FFH, ειδική αρθρογραφία με χρήσιμα καθημερινά tips από εξειδικευμένους επαγγελματίες, καθώς και την εφαρμογή Walk to Win.

* Ο κ. Νίκος Δελένδας είναι Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης της Eurolife FFH

www.bankingnews.gr

Χορηγοί
Αφιερώματος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement