Τελευταία Νέα
Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας

Μ. Ροντογιάννης (Ionios New Agency): Πολλαπλά, τα οφέλη από τις ομαδικές ασφαλίσεις υγείας

Μ. Ροντογιάννης (Ionios New Agency): Πολλαπλά, τα οφέλη από τις ομαδικές ασφαλίσεις υγείας
Τα οφέλη για τους εργαζόμενους είναι πολλαπλά, διότι απολαμβάνουν ηρεμία, γαλήνη, για μια υπηρεσία που είναι η υγεία
Του Μάρκου Ροντογιάννη *

Ο υπέροχος Κόσμος των Ομαδικών Ασφαλειών Υγείας, είναι πλέον τα τελευταία χρόνια στην θέση που του αρμόζει με ανοδική τροχιά και όσο ο επιχειρηματικός κόσμος αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των εργαζομένων, όσοι οι εργαζόμενοι διεκδικούν από τους εργοδότες Ομαδικά Ασφαλιστήρια Υγείας, όσο το κοινωνικό σύστημα Υγείας ασθενεί (και που δεν πρόκειται να υγιάνει), όσο  η Πανδημία ταλανίζει την καθημερινότητά μας προσπαθώντας η κοινωνία να συνέλθει δειλά-δειλά, αφήνοντας πίσω συναισθήματα, ανασφάλειες, αβεβαιότητες και ανησυχίες για το μέλλον, τόσο οι Ομαδικές Ασφαλίσεις Υγείας θα έχουν λαμπρό μέλλον για την Ασφαλιστική Βιομηχανία και θα ακολουθούν ανοδική πορεία, όπως συμβαίνει στα πολιτισμένα Κράτη.
Όλοι γνωρίζουμε, ότι το ανθρώπινο δυναμικό για μια Επιχείρηση είναι η κινητήριος δύναμη και καλλιεργεί την συνεκτικότητα στην σχέση εργαζόμενου – εργοδότη, η οποία είναι πολύ βασική, τόσο για την πιστότητα που θέλει ο εργοδότης, όσο και για την παραγωγικότητα.
Είναι ένα προϊόν που πραγματικά προσφέρει σε όλους τους εμπλεκόμενους τεράστιο όφελος και δημιουργεί παράλληλα κουλτούρα, ασφαλιστική συνείδηση και παιδεία.

Τα οφέλη για τον εργοδότη

Για τον εργοδότη πέρα από την ψυχική ηρεμία που απολαμβάνει σε περίπτωση ατυχήματος στον εργασιακό χώρο, απολαμβάνει και την αλλαγή συμπεριφοράς των εργαζομένων στην επιχείρηση, με φυσικό επακόλουθα να αυξάνεται και η αποδοτικότητα των εργαζομένων, αφού υποσυνείδητα η ασφάλιση υγείας, προσφέρει υγεία και σιγουριά.
Η ύπαρξη Ομαδικού Ασφαλιστηρίου, μειώνει την πιθανότητα αποχώρησης κάποιου σημαντικού στελέχους, ενώ δίνει σημαντικό κίνητρο σε κάποιον άλλο, να προτιμήσει την επιχείρηση που του το παρέχει.
Να σημειώσουμε δε, ότι τα ασφάλιστρα που καταβάλει η επιχείρηση για το Ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας, λογίζονται  Παραγωγική Δαπάνη και εντάσσονται στα γενικά έξοδα της επιχείρησης. Αυτό το παράδειγμα, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες ασφαλιστικές υπηρεσίες, όπως ασφάλιση κατοικίας, επιχείρησης  Ατομικά κ.λ.π.

Ηρεμία και γαλήνη για τους εργαζόμενους

Για τους εργαζόμενους  τα οφέλη είναι πολλαπλά, διότι απολαμβάνουν ηρεμία, γαλήνη, για μια υπηρεσία που είναι η υγεία. Απολαμβάνει χωρίς κόστος υπηρεσίες υγείας ο ίδιος, καθώς και η οικογένειά του σε Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, καθώς και σε Δευτεροβάθμια, σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, που δεν θα μπορούσε χωρίς την Ομαδική Ασφάλιση. Προσφέρει αποτελεσματική οικονομική προστασία και ηρεμία στις δύσκολες στιγμές, διατηρώντας ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης και συμβάλει άμεσα στην βελτίωση του εισοδήματος του εργαζομένου.
Να προσθέσω επίσης και να επισημάνω, πόσο σημαντικό είναι να έχει κάποιος Πρόγραμμα Ομαδικό ή Ατομικό Υγείας, σκεπτόμενοι τον πανικό που ζήσαμε σε αυτά τα 2 χρόνια με την Πανδημία. Πόσα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία δεν έγιναν ή καθυστέρησαν λόγω Covid και πόσοι άνθρωποι πέθαναν λόγω μη ύπαρξης κλινών και Μ.Ε.Θ. σε Κρατικά Νοσοκομεία.
Ας επανασχεδιάσουμε την ζωή μας και ας δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο κεφάλαιο που λέγεται Υγεία, διότι δεν νοείται το έτος 2022, να μην έχουμε πρόσβαση σε ανθρώπινο και αξιοπρεπές περιβάλλον όταν ασθενήσουμε και δεν μπορεί κάτι που είναι αυτονόητο σε άλλες χώρες Δυτικές, εδώ να είναι ζητούμενο εν έτη 2022.

Μεγάλος ωφελημένος, η Πολιτεία

Για την Πολιτεία νομίζω ότι είναι ο μεγάλος ωφελημένος από τα Ομαδικά Συμβόλαια Υγείας, διότι εισπράττει φόρους με δεδομένο ότι τα ασφαλιστήρια έχουν φόρους και το σημαντικότερο είναι ότι αυτοί που έχουν Ομαδικά, αλλά και Ατομικά Υγείας, δεν χρησιμοποιούν τις Δομές του κοινωνικού συστήματος Υγείας, αλλά ούτε και προσωπικό, με τεράστιο όφελος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τώρα από την άλλη πλευρά κερδίζει αναμφισβήτητα, όταν τα μέλη της είναι εξασφαλισμένα και ήρεμοι οι πολίτες, καθώς το αίσθημα ασφάλειας παράγει και προάγει ειρήνη και η ειρήνη, είναι το ζητούμενο κάθε ευνοούμενης χώρας.
Η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας, καλλιεργεί ασφαλιστική συνείδηση και ασφαλιστική παιδεία, έννοιες που είναι συνυφασμένες με την πρόοδο και την ευημερία σε όλα τα προηγμένα Κράτη.

Πολλά οφέλη και για την ασφαλιστική εταιρεία

Για την Ασφαλιστική Εταιρεία, τα οφέλη είναι και εδώ όπως θα δούμε πολλά:

  • Εισπράττει ασφάλιστρα, μεγαλώνει το μερίδιό της και προσδοκά στο κέρδος του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου
  • Η εταιρία αποκτά φήμη, γίνεται γνωστή στο εργασιακό περιβάλλον και επιτυγχάνεται άμεση διαφήμιση χωρίς κόστος
  • Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε έναν κοινό χώρο και είναι άμεσα προσβάσιμοι για ενημέρωση σχετικά με άλλα προϊόντα, καθώς επίσης και επέκταση του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου με Ατομικό συμβόλαιο σαν ομπρέλα στο Ομαδικό, σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης του εργαζομένου ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία

Για τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο εδώ έρχεται πραγματικά να ανταμείψει η Ασφαλιστική Βιομηχανία τον Επαγγελματία Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή και το τονίζω ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, διότι οι Ομαδικές Ασφαλίσεις Υγείας, ανήκουν στις Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις και χρειάζονται να εκπονηθούν μελέτες που απαιτείται Τεχνογνωσία, εξειδίκευση και γνώση.
Για έναν Επαγγελματία Διαμεσολαβητή, τα Ομαδικά Συμβόλαια είναι πόλος έλξης για προϊόντα Affinity και επεκτάσεις των Ομαδικών Συμβολαίων, που αποτελούν ομπρέλα προστασίας για την Επιχείρηση και για τους εργαζόμενους.
Η IONIOS NEW AGENCY, χρόνια επενδύει, εκπαιδεύει και καινοτομεί στις Ομαδικές Ασφαλίσεις, εφοδιάζοντας του συνεργάτες της με γνώση και τεχνογνωσία, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Αγοράς.
Η IONIOS NEW AGENCY, είναι Οργανισμός με μεγάλη έκθεση στις Ομαδικές Ασφαλίσεις και με περίπου 200 Ομαδικά Συμβόλαια και πρωταγωνιστεί στο τερέν της Ελληνικής Διαμεσολάβησης με μεγάλη επιτυχία τα 5 τελευταία έτη.

* O Μάρκος Ροντογιάννης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ionios New Agency

www.bankingnews.gr

Χορηγοί
Αφιερώματος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης