Τελευταία Νέα
Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας

Β. Κωνσταντακοπούλου (Liberty Insurance Agents): Η ιδιωτική ασφάλιση λύνει την εξίσωση της υγείας

Β. Κωνσταντακοπούλου (Liberty Insurance Agents): Η ιδιωτική ασφάλιση λύνει την εξίσωση της υγείας
Σήμερα η ιδιωτική ασφαλιστική αγορά, έχει να προσφέρει πολλές και πλούσιες επιλογές

Της Βίλλυ Κωνσταντακοπούλου *

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο καθώς είναι ο συντελεστής ο οποίος καθορίζει, προσδιορίζει και επηρεάζει την ψυχολογική, πνευματική και φυσική μας κατάσταση.
Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι μια σημαντική απόφαση η οποία πηγάζει και στηρίζεται από την ανασφάλεια μας για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού περιστατικού νοσηλείας αλλά και τη διασφάλιση πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και πρόληψης.
Η πρόληψη και η διάγνωση είναι καταλυτικός παράγοντας και συνεισφέρει μακροπρόθεσμα στην διατήρηση της καλή μας υγείας. Πρόληψη, διάγνωση και μετά θεραπεία.

Η ιδιωτική ασφάλιση καλύπτει τα κενά

Γνωρίζουμε όλοι, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας μειώνει σταδιακά τις παροχές του, με αποτέλεσμα οι ασφαλιζόμενοι να είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν αυτά τα κενά μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης ή πληρώνοντας οι ίδιοι το επιπλέον κόστος. Πολλές φορές το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο και η νοσηλεία απαγορευτική.
Πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ έδειξε ότι η κατά κεφαλή δαπάνη Υγείας στην Ελλάδα είναι 1.678€ και οι πολίτες καλούνται να καλύψουν μόνοι τους το 34% του ποσού αυτού, ενώ επιβαρύνονται και από τις ασφαλιστικές εισφορές.
Επιπλέον ο τρόπος ζωής, η μακροζωία, οι σύγχρονοι μέθοδοι της ιατρικής αλλά και η γήρανση του πληθυσμού είναι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Η περίοδος της πανδημίας λόγω Covid-19 επηρέασε σχεδόν όλες τις οικονομίες του πλανήτη δημιουργώντας μεγάλη πίεση στα συστήματα υγείας και σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία αλλά και στον πληθυσμό.
Τα νοσοκομεία την περίοδο αυτή αντιμετώπιζαν μόνο πολύ σοβαρά περιστατικά και η πρόσβαση είχε καταστεί δύσκολη έως απραγματοποίητη.
Η αναμονή όταν αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν είναι σύμμαχος αλλά εχθρός και η αντιμετώπιση ενός περιστατικού υγείας μέσω των ιδιωτικών νοσοκομείων είναι ακριβή και συνεχώς αυξανόμενη. Η αργοπορία αντιμετώπισης μπορεί να στοιχίσει μια ζωή!
Η ανασφάλεια και ο φόβος έγιναν κινητήριος δύναμη προβληματισμού και επαναπροσδιορισμού αποφάσεων.
Σημαντικά ερωτήματα δημιουργήθηκαν σε όλους μας.
Πως θα αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας εάν προκύψει, λόγω μιας σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος;
Που θα νοσηλευτούμε; Σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο; Πόσο θα στοιχίσει μία νοσηλεία σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο;
Έχουμε τα χρήματα και εάν όχι που θα τα βρούμε; Ο δανεισμός και ιδιαίτερα σήμερα, είναι η λύση;
Οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να έχουμε την ιδανική φροντίδα και προστασίας της υγείας μας. Το ρεαλιστικό είναι η υπάρχουσα κατάσταση και η ανάγκη προστασίας.
Η απόφαση όμως επηρεάζεται μόνο μέσω του εφικτού. Οι οικονομικές δυνατότητες που έχουμε. Αυτό διαμορφώνει και καθορίζει τις επιλογές μας.

Πολλές και πλούσιες επιλογές

Σήμερα η ιδιωτική ασφαλιστική αγορά, έχει να προσφέρει πολλές και πλούσιες επιλογές. Συνδυαστικά προγράμματα υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κάλυψης, μόνο δευτεροβάθμιας (νοσηλείας), επιλογές μόνο με συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Προγράμματα που καλύπτουν ηλικίες άνω των 65 ετών.
Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσες λύσεις και αμέτρητες επιλογές.
Η αναβλητικότητα πολλές φορές στοιχίζει περιουσίες ανθρώπων και κόπους μιας ζωής .Μια σοβαρή ασθένεια ή μια παρατεταμένη νοσηλεία μπορεί να καταστρέψει οικονομικά ένα νοικοκυριό αλλάζοντας για πάντα την ποιότητα ζωής μιας οικογένειας.
Δυστυχώς αυτή η αναβλητικότητα πηγάζει από την πεποίθησή μας ότι δεν θα συμβεί ποτέ σε μας! Αν όμως συμβεί τότε μπορεί να είναι ανέφικτο κάποιος να ασφαλιστεί. Προνοούμε για να έχουμε!
Η προστασία της υγείας μας, είναι ένα δώρο ζωής στον εαυτό μας αλλά και στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν είναι πολυτέλεια αλλά αξιοπρέπεια.
Τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας μειώνοντας παράλληλα το κόστος της συμμετοχής σας, χωρίς λίστες αναμονής και με τη δυνατότητα να επιλέξετε το διαγνωστικό ή νοσηλευτικό κέντρο που επιθυμείτε!

Η προσφορά της ιδιωτικής ασφάλισης στις επιχειρήσεις

Επιπρόσθετα θα ήθελα να αναφερθώ στην προσφορά της ιδιωτικής ασφάλισης στις επιχειρήσεις.
Η ομαδική ασφάλιση, είναι η καλύτερη έμπρακτη απόδειξη μιας εταιρίας για το ανθρώπινο δυναμικό, αποδεικνύοντας πόσο μία εταιρία φροντίζει και νοιάζετε για αυτούς.
• παρέχει ασφάλεια και κίνητρα στους εργαζομένους με αποτέλεσμα την
• αύξηση της παραγωγικότητάς τους αλλά παράλληλα την
• ανάπτυξη και κερδοφορίας της εξασφαλίζοντας παράλληλα
• σημαντικές φοροαπαλλαγές για τον επιχειρηματία
Στην σημερινή εποχή αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς οι παροχές της είναι ουσιαστικές και σημαντικές , λειτουργώντας συμπληρωματικά στις συνεχώς αυξανόμενες αδυναμίες της Κοινωνικής Ασφάλισης στους τομείς Υγείας , Σύνταξης και ατυχημάτων.
Σημειωτέο ότι οι ομαδικές ασφαλίσεις δεν έρχονται να αντικαταστήσουν την Κοινωνική ασφάλιση αλλά αντιθέτως να την βελτιώσουν να αναβαθμίσουν τα αδύνατα σημεία της, ενδυναμώνοντας τους δεσμούς μεταξύ εργαζομένων και επιχείρησης.
Ο συνδυασμός ενός ομαδικού ασφαλιστηρίου με ένα ατομικό θα ανέφερα ότι είναι η ιδανική λύση!
Ο ρόλος του ασφαλιστικού Συμβούλου είναι νευραλγικός και καταλυτικός, για να δώσει απαντήσεις και να οδηγήσει στην σωστή απόφαση σχεδιάζοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υγείας.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της λύσης, σύμφωνα με τις ανάγκες του υποψήφιου πελάτη μας, είναι έργο δικό του προσφέροντας το καλύτερο για αυτόν ή και τους ανθρώπους που αγαπά και νοιάζεται!

* Η Βίλλυ Κωνσταντακοπούλου είναι Ιδιοκτήτρια και Συντονίστρια Ασφαλιστικών Πρακτόρων της Liberty Insurance Agents

www.bankingnews.gr

Χορηγοί
Αφιερώματος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης