Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Θα καταβάλλουν τα 24 δις για τις τράπεζες εφάπαξ στο ΤΧΣ - Η σφραγίδα Σάλλα πίσω από την άνοδο της Πειραιώς και ο ρόλος του PPF, ICT – Το Paramount στηρίζει την Alpha και η Κύπρου προσλαμβάνει όλη…. την πρώην Εθνική τράπεζα

Θα καταβάλλουν τα 24 δις για τις  τράπεζες εφάπαξ στο ΤΧΣ -  Η σφραγίδα Σάλλα πίσω από την άνοδο της Πειραιώς και  ο ρόλος του PPF, ICT – Το Paramount στηρίζει την Alpha και η Κύπρου προσλαμβάνει όλη…. την πρώην Εθνική τράπεζα
(upd2)Σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις ότι τα 24 δις ευρώ που αφορούν τις τράπεζες θα καταβληθούν εφάπαξ ή περίπου εφάπαξ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Να σημειωθεί ότι η δόση είναι ύψους 31,5 δις ευρώ αλλά τα 24 δις ευρώ αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η σημερινή άνοδος των τραπεζικών μετοχών έχει πολλά στοιχεία κερδοσκοπίας καθώς οι ξένοι απέχουν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως της HSBC, Nomura και Deutsche bank αλλά κατά βάση είναι εσωτερικά καθοδηγούμενες και υποκινούμενες οι αγορές στις μετοχές των τραπεζών.
Ειδικά στην Πειραιώς σημειώνεται αξιοσημείωτη άνοδος που φέρει και την σφραγίδα Σάλλα του προέδρου της τράπεζας ο οποίος προσπαθεί να στηρίξει την μετοχή και να δημιουργήσει ένα κλίμα θετικό ευρύτερα για τον τραπεζικό κλάδο.
Ρόλο στην άνοδο των μετοχών έχουν διαδραματίσει και οι πληροφορίες που επανέφερε το www.bankingnews.gr για ενδιαφέρον του PPF Group από την Τσεχία και του ICT Group από την Ρωσία στην αμκ της τράπεζας.
Επίσης το Paramount από το Κατάρ θα στηρίξει την αμκ της Alpha bank.
Εν τω μεταξύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η τράπεζα Κύπρου έχει προσλάβει σχεδόν την μισή πρώην διοίκηση της Εθνικής τράπεζας.
Ήδη συμμετέχει εδώ και καιρό ο Πεχλιβανίδης που ήταν αντιπρόεδρος στην Εθνική και σήμερα νέο μέλος στο ΔΣ θα είναι ο Τάκης Αράπογλου πρώην CEO της Εθνικής τράπεζας.
Οι κινήσεις της τράπεζας Κύπρου είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης