Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο επίδοξος εκτελεστής - ποιητής του Σλοβάκου πρωθυπουργού Fico, ενώπιον του δικαστηρίου για την απόφαση προφυλάκισης

Ο επίδοξος εκτελεστής - ποιητής του Σλοβάκου πρωθυπουργού Fico, ενώπιον του δικαστηρίου για την απόφαση προφυλάκισης
Ο άνδρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο 71χρονος ποιητής Juraj Cintula, πυροβόλησε πέντε φορές την Τετάρτη τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, oι τέσσερις τον τραυμάτισαν
Ο φερόμενος ύποπτος εκτελεστής για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Robert Fico έφτασε το πρωί του Σαββάτου 17/5 στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα, το οποίο αναμένεται να δώσει εντολή για την προφυλάκισή του, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ως ο 71χρονος ποιητής Juraj Cintula, πυροβόλησε πέντε φορές την Τετάρτη τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, ο οποίος επλήγη τις τέσσερις.
Η απόπειρα σημειώθηκε την ώρα που ο Fico χαιρετούσε υποστηρικτές του έπειτα από κυβερνητική συνεδρίαση που έγινε στην πόλη Handlova, στην κεντρική Σλοβακία.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση πέντε ωρών.
Ο Fico υποβλήθηκε εκ νέου χθες, Παρασκευή, σε δίωρη επέμβαση.
“Ο ασθενής έχει τώρα τις αισθήσεις του, η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή”, δήλωσε χθες η Miriam Lapunikova, διευθύντρια του νοσοκομείου Ρούζβελτ της Banska Bistrica, όπου νοσηλεύεται ο Fico.
Εισαγγελέας ζήτησε χθες την προφυλάκιση του υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης