Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αμαλιάδα, Κορινθία και Κέρκυρα

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αμαλιάδα, Κορινθία και Κέρκυρα
Βελτιωμένη η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα
Σχετικά Άρθρα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Αμαλιάδα, Κορινθία και Κέρκυρα καθώς οι πυρκαγιές φαίνεται να έχουν περιοριστεί και να είναι σε ύφεση.
Στην Ανάληψη Αμαλιάδας, η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε δασική - γεωργική έκταση στην Ανάληψη Αμαλιάδας, είναι σε ύφεση.
Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 71 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική προς το παρόν η πυρκαγιά δεν απειλεί οικισμό.

Σε ύφεση και στην Κέρκυρα

Εξίσου καλύτερη είναι η εικόνα και στο πύρινο μέτωπο της Κέρκυρας, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ δόθηκε και μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Βασιλικά προς Κεφαλόβρυσο.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα στην Κεντρική Κέρκυρα.
Η φωτιά είναι σε ύφεση από τις πρώτες πρωινές ώρες, αν και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.
Για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της, επιχειρούν, 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μια μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος δύο ελικόπτερα, τύπου πετζετέλ.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.

Καλύτερα και στην Κορινθία

Σε ύφεση είναι πλέον η φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας.
Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Εκκενώθηκαν προληπτικά κατασκήνωση και παραθεριστικές κατοικίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης