Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα – Παγκόσμια υπόθεση η μείωση του χρέους – Η Ευρώπη δεν μπορεί να σηκώνει μόνη της το βάρος – Πρέπει να μοιραστεί την ευθύνη με ΗΠΑ και Ιαπωνία

Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα – Παγκόσμια υπόθεση η μείωση του χρέους – Η Ευρώπη δεν μπορεί να σηκώνει μόνη της το βάρος – Πρέπει να μοιραστεί την ευθύνη με ΗΠΑ και Ιαπωνία
Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που έχει υποσχεθεί επανέλαβε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η υπόθεση της μείωσης του χρέους είναι παγκόσμια.
Όπως άφησε να εννοηθεί ο Γερμανός αξιωματούχος, η συνεδρίαση των χωρών του G20 δεν θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κρίση της ευρωζώνης , καθώς οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία θα πρέπει να μοιραστούν το βάρος για την διασφάλιση της παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας με την Ευρώπη.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επιθυμεί στη συνεδρίαση του G20 να εξεταστούν κι άλλα ζητήματα πλην της ευρωκρίσης, όπως ο «δημοσιονομικός γκρεμός» στις ΗΠΑ και το πρόβλημα χρέους της Ιαπωνίας.
Μάλιστα ο κ. Schaeuble διεμήνυσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επωμίζεται μόνη της το βάρος γα τη διασφάλιση της σταθερότητας. «Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία φέρουν εξίσου μεγάλη ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Οι οικονομίες των G20 πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη με δομικές μεταρρυθμίσεις και βιώσιμες δημοσιονομικές πολιτικές κι αυτή είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για να ενδυναμωθούν οι παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Schaeuble.
Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας, αλλά ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, είχε δηλώσει  μετά το πέρας της προχθεσινής  τηλεδιάσκεψης για την Ελλάδα,  ο υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble.
Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει περισσότερες δεσμεύσεις, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, τόνισε επίσης σε αυστηρό ύφος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα, ο Schaeuble διεμήνυσε πως δεν ελήφθησαν αποφάσεις στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης, ενώ τάραξε περισσότερο ακόμη τα νερά, σημειώνοντας πως δεν αναμένει την έκθεση της τρόικας πριν τις 11 ή 12 Νοεμβρίου.
"Είναι απίθανο το Eurogroup να λάβει την τελική έκθεση της τρόικας πριν τις 11 ή 12 Νοεμβρίου", δήλωσε ο Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης