Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Morgan: Η δίκαιη αξία του Bitcoin είναι στις 38.000 δολάρια ή -12%

JP Morgan: Η δίκαιη αξία του Bitcoin είναι στις 38.000 δολάρια ή -12%
Oι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας είπαν επίσης ότι η διόρθωση του Ιανουαρίου δεν μοιάζει εκείνη του περασμένου Μαΐου, που το Bitcoin υποχώρησε έως και 50%
Σχετικά Άρθρα

Η εύλογη αξία του Bitcoin είναι περίπου -12% από τα τρέχοντα επίπεδα, αναφέρει με report της η JP Morgan.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, λαμβανομένης υπόψη της τετραπλάσιας μεταβλητότητας που εμφανίζει το πρώτο τη τάξει κρυπτονόμισμα σε σχέση με τον χρυσό, η δίκαιη αξία πρέπει να κυμαίνεται γύρω στις 38.000 δολ. ανά νόμισμα.
Σε ένα σενάριο σύμφωνα με την οποία η διαφορά μεταβλητότητας μειώνεται τρεις φορές, η εύλογη αξία αυξάνεται στα 50.000 δολ.
Σημειώνεται πως το Bitcoin την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν στις 43.400 δολ.
«Η μεγαλύτερη πρόκληση για το Bitcoin στο μέλλον είναι η μεταβλητότητά του και οι κύκλοι άνθησης και ύφεσης που εμποδίζουν την περαιτέρω υιοθέτησή του από θεσμικούς επενδυτές» γράφουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο μακροπρόθεσμος θεωρητικός στόχος για το Bitcoin -ένα επίπεδο που θα έδινε τη συνολική του αξία στην αγορά στο ίδιο επίπεδο με αυτό όλου του χρυσού που κατέχεται ιδιωτικά για επενδυτικούς σκοπούς- είναι στα 150.000 δολ., από 146.000 δολ. πριν από ένα χρόνο.
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας είπαν επίσης ότι η διόρθωση του Ιανουαρίου δεν μοιάζει εκείνη του περασμένου Μαΐου, που το Bitcoin υποχώρησε έως και 50%.
Ωστόσο, δείκτες όπως το επιτόκιο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και οι μετοχές υποδεικνύουν μια «πιο μακροχρόνια και επομένως πιο ανησυχητική τάση μείωσης της θέσης» που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, καταλήγει η JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης