Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kostenko (Ουκρανία): Η έλλειψη όπλων και η λειψανδρία στο μέτωπο τσακίζουν τις γραμμές της άμυνάς μας

Kostenko (Ουκρανία): Η έλλειψη όπλων και η λειψανδρία στο μέτωπο τσακίζουν τις γραμμές της άμυνάς μας
«Μαζί με την έλλειψη όπλων, μεγάλο ρόλο παίζει η έλλειψη σταθερότητας της άμυνάς μας λόγω έλλειψης προσωπικού» επισημάινει ο αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να κρατήσουν τις θέσεις τους λόγω έλλειψης όπλων και προσωπικού, τονίζει ο αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Ουκρανίας για την εθνική ασφάλεια, την άμυνα και τις πληροφορίες, Roman Kostenko.
«Μαζί με την έλλειψη όπλων, μεγάλο ρόλο παίζει η έλλειψη σταθερότητας της άμυνάς μας λόγω έλλειψης προσωπικού», επισήμανε σχετικά σε συνέντευξή του στο Radio NV.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή, χωρίς αναπλήρωση προσωπικού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα επιτύχων τη διατήρηση των αμυντικών τους θέσεων, ούτε των αμυντικών τους δομών.
«Καμία "νεόκτιστη γραμμή", αν δεν υπάρχουν στρατιώτες πάνω της, δεν θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τις πρώτες γραμμές μας», παραπονέθηκε ο Kostenko.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ελλιπείς, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται μετά από μήνες έντονων μαχών εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Στις αρχές Απριλίου, η ουκρανική βουλή ενέκρινε λενα νόμο που αυστηροποιεί τη διαδικασία και τα κριτήρια στράτευσης.
Τους τελευταίους μήνες έχει ήδη προκαλέσει αρκετά σκάνδαλα και οργή στα κοινωνικά δίκτυα, αφού επιβάλει την επιπλέον κλήση σε θητεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ουκρανικών ΜΜΕ, πολλών εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών.
Την ίδια στιγμή αρκετοί άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα με κάθε μέσο, υπό το διαρκώς αυξανόμενο φόβο της επιστράτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης