Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συντονισμένη επίθεση της ΝΔ στον Βελόπουλο για να συγκρατηθούν οι διαρροές – Η προσέγγιση με Ιερώνυμο το δώρο στη ΝΔ

Συντονισμένη επίθεση της ΝΔ στον Βελόπουλο για να συγκρατηθούν οι διαρροές – Η προσέγγιση με Ιερώνυμο το δώρο στη ΝΔ
Δένδιας-Τζιτζικώστας θέλουν να ενδυναμώσουν την συσπείρωση της ΝΔ στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και να αναφερθούν σε ένα ακροατήριο που είναι καραμανλικό
Η συντονισμένη επίθεση του Μαξίμου προς τον Κυριάκο Βελόπουλο βάζοντας μπροστά και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο δείχνει ότι στην κυβέρνηση έχουν καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός τους αυτές τις εκλογές.
Μπορεί να μην συμφωνούμε με τον Βελόπουλο, να θεωρούμε ότι δεν είναι ιδεολόγος πολιτικός αλλά εμπορεύεται την πίστη και την πατρίδα, όμως, η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει «κακό» στη Νέα Δημοκρατία κυρίως στους βόρειους νομούς της Ελλάδας όπου βγαίνει ακόμα και δεύτερο κόμμα.

Στη ΝΔ το πήραν χαμπάρι αργά και προβήκανε σε κινήσεις απελπισίας.
Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη είναι μία από αυτές.
Ο έγκλειστος στις φυλακές των Τιράνων δεν μπορεί να απευθυνθεί στον κόσμο, δεν μπορεί να μιλήσει, είναι ένας υποψήφιος που ελπίζουν ότι το όνομα του θα προσελκύσει κόσμο.
Όμως, στις μετρήσεις που γίνονται δεν είναι καν στην πρώτη πεντάδα.

Η επαναπροσέγγιση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο και το δώρο στη ΝΔ

Μετά, υπήρξαν σοβαρές κινήσεις να τα βρει το Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
Τις συνομιλίες αυτές τις έκανε ο Σταύρος Παπασταύρου με τον Χάρη Κονιδάρη, τον εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής.
Οι δύο πλευρές τα βρήκανε και μάλιστα, ο Ιερώνυμος έκανε και δήλωση-χαστούκι για τον Κυριάκο Βελόπουλο, ότι δεν μπορεί να λέει ένας πολιτικός τι θα κάνει η επίσημη Εκκλησία.
Σαφώς η Αρχιεπισκοπή δεν θέλει να την ‘εκπροσωπεί’ ο Κυριάκος Βελόπουλος, όμως, το άδειασμα που του έκανε ήταν χαρακτηριστικό.
Βέβαια, ο Ιερώνυμος παρότι είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας, δεν σημαίνει ότι εκπροσωπεί τον κάθε κληρικό και ιερέα, οι οποίοι έχουν δυσαρεστηθεί από την στάση της ΝΔ σε μία σειρά ζητημάτων με κορυφαίο το θέμα των ΛΟΑΤΚΙ και του γάμου των ομοφυλόφιλων, το οποίο θίγει την ελληνική οικογένεια και τον πυρήνα της θρησκείας μας.
Βέβαια, μεγάλο μερίδιο προτίμησης της Εκκλησίας διατηρεί και το κόμμα ΝΙΚΗ εκτός από την Ελληνική Λύση, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει τα υψηλά ποσοστά του Βελόπουλου.

Εισπράττει από παντού ο Βελόπουλος

Οι δημοσκόποι βλέπουν ότι το κόμμα Βελόπουλου παίρνει από όλα σχεδόν τα κόμματα.
Ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ που σημαίνει ότι την αντιπολίτευσή του την επιβραβεύει και ένας κόσμος ιδεολογικά πιο κεντρώος αλλά με συντηρητικά χαρακτηριστικά.
Γι’ αυτό θεωρούμε ότι μετά την διάσπαση των Σπαρτιατών, ο δρόμος για Βελόπουλο να πάρει και αυτούς τους ψηφοφόρους είναι ανοικτός ή τουλάχιστον να πάρει ένα μέρος τους.
Θα συνεχιστεί η πίεση στους νομούς που κυριαρχεί η Ελληνική Λύση
Η στοχοποίηση Βελόπουλου από τη ΝΔ θα συνεχιστεί.
Η ΝΔ έχει ενεργοποιήσει τον Νίκο Δένδια όπου βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και είδε τον Απόστολο Τζιτζικώστα καθώς και βουλευτές και δημάρχους του κόμματος.
Δένδιας-Τζιτζικώστας θέλουν να ενδυναμώσουν την συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και να αναφερθούν σε ένα ακροατήριο που είναι καραμανλικό και άρα δυσαρεστημένο με τη σημερινή ηγεσία.
Η σμίκρυνση του Βελόπουλου θα δώσει περισσότερους πόντους στη ΝΔ.
Όμως αν ο Βελόπουλος γίνει 3ο κόμμα, δηλαδή πλησιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση, γίνεται πόλος έλξης και άλλων αντι-μητσοτακικών δυνάμεων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης