Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Νέους στρατηγικούς επενδυτές αποκτά η FBBank – Δύο επενδυτικά funds θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των 168 εκατ – Καλύπτεται ο στόχος της αύξησης των 110 εκατ και του ομολογιακού 68 εκατ ευρώ

   Νέους στρατηγικούς επενδυτές αποκτά η FBBank – Δύο επενδυτικά funds θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των 168 εκατ – Καλύπτεται ο στόχος της αύξησης των 110 εκατ και του ομολογιακού 68 εκατ ευρώ
Νέους στρατηγικούς επενδυτές φαίνεται ότι αποκτά η FBBank καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δύο επενδυτικά funds με τα οποία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις ο βασικός μέτοχος της τράπεζας Βίκτωρ Ρέστης έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου των 110 εκατ και στο ομολογιακό των 58 εκατ ευρώ.

Η οικογένεια Ρέστη ως  βασικός μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 64,79% θα μειώσει το ποσοστό συμμετοχής του ενώ τα funds θα καλύψουν και το ποσοστό της Πειραιώς πλέον που δεν θα ασκήσει τα δικαιώματα της.
Η FBBank έως τις 30 Απριλίου δηλαδή σε 8 μέρες από σήμερα θα πρέπει να έχει ενημερώσει τις εποπτικές αρχές την ΤτΕ για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης της αμκ και του ομολογιακού.
Να σημειωθεί ότι άτυπα έχει δοθεί παράταση έως τα μέσα Ιουνίου για την ολοκλήρωση όλων των αμκ των τραπεζών.
Από το επιτελείο της τράπεζας εκφράζεται αισιοδοξία ότι ο στόχος των 168 εκατ ευρώ θα καλυφθεί και η τράπεζα θα παραμείνει  ιδιωτική.
Με βάση την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης τα 110 εκατ αφορούν αύξηση κεφαλαίου με έκδοση νέων κοινών μετοχών  και τα 58 εκατ ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές.
Αν η FBBank αποτελέσει την θετική έκπληξη θα πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα και σίγουρα σημαντική εξέλιξη στον χώρο των μικρών τραπεζών καθώς θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν επενδυτικά κεφάλαια που είναι διατεθειμένα να επενδύσουν σε υψηλού ρίσκου κλάδους όπως ο τραπεζικός.
Επίσης θα αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων σε μια μικρή τράπεζα που όμως έχει στρατηγική για την επόμενη μέρα.

Η μετοχική σύνθεση της FBBank είναι η εξής

Οικογένεια Ρέστη 64,79%
Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς 19,60%
Olympia Development (Επιχειρηματίας Γερμανός) 6,24%
Λοιποί Μέτοχοι 9,37%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης