Τελευταία Νέα
Speculator

Ο ανενόχλητος... Αγροτικός Οίκος Σπύρου και το μεγάλο φέσι σε δημόσιο - ταμεία και που αρχίζουν τα όρια της κοροϊδίας;

Ο ανενόχλητος... Αγροτικός Οίκος Σπύρου και το μεγάλο φέσι σε δημόσιο - ταμεία και που αρχίζουν τα όρια της κοροϊδίας;
Η εταιρία δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό αφού έχει το προηγούμενο ότι γενικώς δεν την ενοχλούν...
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 που ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου είχε δημοσιεύσει οικονομικά αποτελέσματα ανέφερε ότι «βρίσκεται στην διαδικασία ρύθμισης των οφειλόμενων ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων συνολικού ποσού €6.491.086 στα πλαίσια των νομοθετικών και κανονιστικών πλαισίων που προβλέπονται κατά περίπτωση» καθώς και ότι είχε προσφύγει σε ένδικα μέσα η εκδίκαση των οποίων έγινε τον Οκτώβριο του 2022.

Κανένας όμως αρμόδιος (βλέπε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) δεν βρέθηκε να τον ρωτήσει πως και τι ακριβώς εννοεί αναφερόμενος σε διαδικασία ρύθμισης των υποχρεώσεων και τι ακριβώς ένδικα μέσα έχουν χρησιμοποιηθεί.
Στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις όμως προέκυψε το νέο ότι τα ένδικα μέσα χάθηκαν.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «Στις 19/03/2024 κοινοποιήθηκε στην εταιρεία απορριπτική δικαστική απόφαση επί του αιτήματος».

Φυσικά η εταιρία δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό αφού έχει το προηγούμενο ότι γενικώς δεν την ενοχλούν.
Βέβαια αναφέρει ότι «αξιολογώντας τα δεδομένα έχει αποφασίσει και θα υλοποιήσει εντός του προσεχούς διαστήματος την κατάθεση νέας αίτησης υπαγωγής για ρύθμιση των οφειλών της.
Αναλυτικότερα επανασχεδιάζει να προσφύγει ξανά σε ένδικα μέσα και για τον σκοπό αυτό βρίσκεται στην διαδικασία επεξεργασίας νέου επιχειρηματικού σχεδίου σύμφωνα με την αρχή της συνέχισης της δραστηριότητας.»

Και πάλι όμως δεν αναφέρει τι θα κάνει.

Στο μεταξύ ο λογαριασμός των χρεών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία έχει φτάσει στο ποσό των 7,77 εκ ευρώ !!! και το κεφάλαιο κίνησης είναι αρνητικό κατά €-2.217χιλ. για την εταιρία και €-2.991χιλ για τον όμιλο αντίστοιχα. Επίσης έχουμε υποχώρηση των ιδίων κεφαλαίων κάτω από 50% του μετοχικού κεφαλαίου.
Όλα αυτά τα αναφέρει ο ορκωτός που κάνει λόγο για ουσιώδη αβεβαιότητα χωρίς ωστόσο να διαφοροποιεί τη γνώμη του παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ορατό σχέδιο επίλυσης των κατάστασης.

Και σε όλο αυτό το σκηνικό στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται πως «Εντός του Απριλίου 2024 λήφθηκε απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της στο συμβούλιο των εταιρειών «A.G. Infinity Holding LTD”, “Novaseed LTD” καθώς και στην επενδυτική επιτροπή της εταιρείας “Meditech LTD”.
Εκ’ του λόγου αυτού οι συναλλαγές και τα υπόλοιπα με τις ανωτέρω εταιρείες χαρακτηρίζονται ως «Συνδεδεμένα Μέρη».
Αλήθεια ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των εταιριών;

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης