Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με κέρδη στις ευρωεκλογές Ελληνική Λύση, Νίκη, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας - Ποιοι θα αντιμετωπίσουν εσωστρέφεια

Με κέρδη στις ευρωεκλογές Ελληνική Λύση, Νίκη, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας - Ποιοι θα αντιμετωπίσουν εσωστρέφεια
Τα ποσοστά που αναμένεται να αποσπάσουν τα λεγόμενα μικρά κόμματα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
Tα μικρά κόμματα στην Ελλάδα δεν αποτελούν τον απόλυτο ρυθμιστή του πολιτικού συστήματος.
Ο μεγάλος αριθμός τους φανερώνει την πολυδιάσπαση του συστήματος και την αποτυχία των μεγάλων κομμάτων να εκφράσουν μεγάλες μάζες πληθυσμού όπως παλιά.
Στις ευρωεκλογές θα δοκιμαστούν αρκετά κόμματα καθώς και τα κόμματα που είναι ήδη μέσα στην ελληνική βουλή.

Νικητής η Ελληνική Λύση

Η Ελληνική Λύση θα είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής από τα μικρά κόμματα καθώς μπορεί να γράψει ένα διψήφιο ποσοστό.
Έχει απορροφήσει τις μεγαλύτερες διαρροές από την ΝΔ, στην Βόρεια Ελλάδα πετάει και τώρα έχει στρέψει σε άλλη μία περιοχή όπου υπάρχει γενικευμένη δυσαρέσκεια, την Θεσσαλία η οποία έχει πληγεί από καταστροφές και κακοδιαχείριση ετών. Υπολογίζουμε ότι μπορεί να πάρει γύρω στο 9-10%.
Σημαντική υποσημείωση.
Τα ποσοστά του τα οφείλει στην απουσία του Κασιδιάρη που μέσω Σπαρτιατών παλιά είχε πάρει μεγαλύτερα ποσοστά σε εθνικό επίπεδο…
Ο Κασιδιάρης δήλωσε ότι θα ψηφίσει υποψήφιο με το κόμμα Πατριώτες τον Γιώτη. 

Πρώτη στο Αγιο Όρος η ΝΙΚΗ

Η Νίκη ενώ περίμενε κανείς να πέσει, εν τέλει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει ανέβει.
Αυτή την στιγμή εισπράττει στήριξη και ψηφοφόρους από την Εκκλησία, κυρίως σε νομούς όπως η Πιερία, το Κιλκίς και η Χαλκιδική ενώ είναι το πρώτο κόμμα μέσα στο Άγιο Όρος, με την έννοια ότι τον στηρίζουν οι περισσότερες μονές, κερδίζει ακόμα και τον Βελόπουλο.
Η ΝΙΚΗ μπορεί να ανέβει στην περιοχή του 4-5%.

Ελπίδες για Λατινοπούλου

Το Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου καταγράφει μια αξιόλογη δυναμική, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπικές έρευνες.
Η δυναμική είναι τέτοια που θεωρείται ικανή να απορροφήσει πολλούς δυσαρεστημένους «γαλάζιους» ψηφοφόρους οι οποίοι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, ευελπιστώντας πως θα την πιέσουν να αλλάξει ρότα.
Επίσης, μπορεί να πάρει και από τις ορφανές ψήφους των Σπαρτιατών μιας και το κόμμα αυτό δεν θα κατέβει στις ευρωεκλογές και σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν και από την ελληνική βουλή. Μπορεί υπό προυποθέσεις να πιάσει το 3% και να εκλέξει ευρωβουλευτή.
Άλλα κόμματα από τα δεξιά δεν φαίνονται να μπορούν να προχωρήσουν.
Οι Πατριώτες του Εμφιετζόγλου και το ΛΑΟΣ του Καμπούρη, μπορεί να έχουν ένα σταθερό κύκλο αλλά δεν μπορούν να τραβήξουν πολύ κόσμο πάνω τους.

Ικανοποιημένη η Ζωή


Από τα αριστερά οι μετρήσεις δείχνουν μία τρομερή άνοδο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας όταν λίγο καιρό πριν τελευταία στιγμή και καταιδρωμένη μπήκε στην ελληνική βουλή. Η Κωνσταντοπούλου είναι υποδοχέας αντισυστημικής ψήφου που κάποτε πήγαινε στον Βαρουφάκη και σίγουρα δέχεται και αριστερούς ψηφοφόρους που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει κάνει και σωστή αντιπολίτευση στα θέματα των Τεμπών. Ενδεχομένως να καταγράψει και ποσοστό κοντά στο 5%.

Καταιδρωμένη η Νέα Αριστερά


Από την άλλη η Νέα Αριστερά των Χαρίτση-Αχτσιόγλου βρίσκεται κοντά στο 3% αλλά δεν διαθέτει αυτή την ικμάδα που θα περίμενε κανείς. Παλεύει για να βγάλει έναν ευρωβουλευτή παρόλο που την στηρίζουν μεγάλα ΜΜΕ (ΕΦ.ΣΥΝ,ΝΕW247 κ.α).
Το πιθανότερο είναι να μπει στην ευρωβουλή καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να απευθυνθεί σε ένα πιο κεντρώο κοινό αφήνοντας τους αριστερούς σε δεύτερη μοίρα.

Χαμηλές πτήσεις

Στα ραντάρ των δημοσκόπων βρίσκεται και το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έχει βάσιμες πιθανότητες να εισπράξει ψήφους δυσαρεστημένων πολιτών αλλά πιθανόν να μην καταφέρει να μπει στην ευρωβουλή.
Το Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη παρόλο που δεν ακούγεται πολύ έχει δημιουργήσει μία μαγιά αφού απευθύνεται σε ετερόκλητο κοινό, όμως, δεν έχει πολλές ελπίδες για τις ευρωεκλογές. Ίσως αργότερα για τις εθνικές εκλογές.

Εσωστρέφεια για ΠΑΣΟΚ και καρδούλες για ΚΚΕ


Τέλος όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, παρόλο που τυπικά δεν είναι μικρά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σημασία τι ποσοστό θα βγάλει από την στιγμή που θα είναι τρίτο κόμμα.
Η Χαριλάου Τρικούπη θα έχει εσωκομματικά θέματα και θα πάει σε έκτακτο συνέδριο.
Το ΚΚΕ κερδίζει από την επικοινωνιακή αύρα του Δημήτρη Κουτσούμπα – είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός-, και μάλιστα πήγε και σε περιοδείες σε ξένες χώρες για να τραβήξει ομογενείς…
Το ΚΚΕ θα κινηθεί κοντά στο 10%.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης