Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Regling (ESM): Να μην χαλαρώσει το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου – Θα είναι σε βάρος της – Moscovici (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Ομόφωνη η απόφαση για εξαίρεση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ

tags :
Regling (ESM): Να μην χαλαρώσει το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου –  Θα είναι σε βάρος της – Moscovici (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Ομόφωνη η απόφαση για εξαίρεση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ
(upd)Κατά της χαλάρωσης του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου τάσσεται ο Klaus Regling, ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, υποστηρίζοντας πως αυτή η εξέλιξη θα είναι βάρος κατά της Κύπρου. Ανεξέλεγκτη η κυπριακή χρεοκοπία χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια, δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Pierre Moscovici.

«Το ερώτημα αν η Κύπρος πρέπει να πληρώσει τα έξοδα για τη σταθεροποίηση της χώρας και των τραπεζών της, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυπριακής κυβέρνησης. Αλλά στο τέλος, πρέπει να υπάρχει συμβολή της Κύπρου σε ποσό ισοδύναμο με αυτό που επιτεύχθηκε στη συμφωνία το βράδυ της Παρασκευής», δήλωσε ο Regling στη γερμανική εφημερίδα Bild, υπογραμμίζοντας πως η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Κύπρου «θα ήταν κίνδυνος για το ευρώ».
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χώρες που είναι σε κρίση, ιδιαίτερα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι στο σωστό δρόμο. Τα χειρότερα της κρίσης του ευρώ για τις χώρες αυτές είναι πίσω μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Regling.
Η χρεοκοπία της Κύπρου θα ήταν αναπόφευκτη χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε σήμερα το πρωί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Pierre Moscovici.
Ο Γάλλος αξιωματούχος χαρακτήρισε «ειδική περίπτωση» την Κύπρο και τόνισε ότι η ευρωζώνη δεν μπορεί να δανείσει περισσότερα χρήματα στην Κύπρο, καθώς κάτι τέτοιο θα καθιστούμε μη βιώσιμο το χρέος.
Παράλληλα αποκάλυψε ότι υπήρξε διαφωνία για την απόφαση της κυπριακής διάσωσης, στο Eurogroup της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τον κ. Moscovici, η απόφαση του Eurogroup για εξαίρεση των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ, ήταν ομόφωνη.

(Πρώτη ενημέρωση: 09:03)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης