Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deal μεταξύ Eurobank και Alpha Bank βλέπει η UBS

Deal μεταξύ Eurobank και Alpha Bank βλέπει η UBS
Το deal μεταξύ Eurobank και Alpha Bank βλέπει ως πιο πιθανό σενάριο να συμβεί τους επόμενους μήνες η UBS στην τελευταία έκθεση της για την πορεία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση ασκεί σημαντικές πιέσεις στον κλάδο να ενισχύσει τις άμυνες του έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει.
Ενδεχόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, με κεφάλαια που θα φτάνουν τα 155 δισ. ευρώ και ένα δίκτυο 2.713 καταστημάτων σε 10 χώρες. Πέραν από την ελληνική αγορά, το σχήμα θα ενισχύσει και την παρουσία του στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία με μερίδιο αγοράς που μπορεί να φτάσει το 13-14%.
Το νέο σχήμα που πιθανόν να δημιουργηθεί, θα θέσει υπο “αμφισβήτηση” την πρωτοκαθεδρία της Εθνικής Τράπεζας στον όγκο των καταθέσεων. Σύμφωνα με τη UBS, η Eurobank θα είναι αυτή που θα αποκτήσει την Alpha Bank, καθώς έχει μεγαλύτερο ισολογισμό, ενώ ο στρατηγικός μέτοχος της είναι η EFG Group, η οποία πιθανό να ολοκληρώσει το deal με ποσοστό που θα φτάσει το 23%.
Εάν συμβεί αυτό, καταλήγει η UBS, η Eurobank θα προτείνει ενα premium για τη μετοχή της Alpha Bank, ώστε να πάρει τον έλεγχο της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης