Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παππάς: Αμαρτωλή ιστορία οι αδειοδοτήσεις καναλιών στην Ελλάδα – Έπρεπε να «σπάσει» η διαπλοκή

Ν. Παππάς: Αμαρτωλή ιστορία οι αδειοδοτήσεις καναλιών στην Ελλάδα – Έπρεπε να «σπάσει» η διαπλοκή
«Οι τραπεζικοί κανόνες για τα δάνεια κάμπτονταν για τα δάνεια σε Μ.Μ.Ε»
Ως «αμαρτωλή» περιέγραψε την ιστορία αδειοδοτήσεων των καναλιών στη χώρα μας ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα 28/7 στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
Ο κ. Παππάς τόνισε πως έπρεπε επιτέλους να «σπάσει η διαπλοκή» που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα σε καναλάρχες, τραπεζικό τομέα και πολιτικούς.
Συνεχίζοντας, υποστήριξε ως έπρεπε να λυθεί το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας των καναλιών, το οποίο είχε επιφέρει τη διαπλοκή:
«Μη βιωσιμότητα σημαίνει ζημίες, δάνεια, διαπλοκή.
Οι τραπεζικοί κανόνες για τα δάνεια κάμπτονταν για τα δάνεια σε Μ.Μ.Ε».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου για το Mega, το οποίο μάλλον δε θα λάβει άδεια να εκπέμψει, ο υπουργός Επικρατείας ανάφερε πως «οι μέτοχοι του καναλιού επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».
Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά της αντιπολίτευσης και κυρίως κατά της Νέα Δημοκρατίας, η οποία «προσπάθησε να βάλει εμπόδια στη διαδικασία αδειοδότησης».
«Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα
Κάποιοι έχουν προδικάσει τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας των καναλιών.
Ας μη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες ορίζει συγκεκριμένα κριτήρια για τις θέσεις εργασίας των καναλιών.
Εάν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη για την άδεια, ας μην ψάχνει δικαιολογίες για την επιχείρησή του», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας.
«Κρυστάλλινος ο διαγωνισμός για τις άδειες».
Για το θέμα της διαπραγμάτευσης του 2015 με τους δανειστές, ο κ. Παππάς υποστήριξε πως η κυβέρνηση έλαβε εντολή διαπραγμάτευσης από τον λαό, την οποία αξιοποίησε φέρνοντας το αποτέλεσμα ενώπιον του, ενώ για τις μεταρρυθμίσεις που προσπαθούν να φέρουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τόνισε:
«Είμαστε αισιόδοξοι, χειριζόμαστε τα θέματα με διαφάνεια και ανοιχτή πολιτική συζήτηση.
Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά τα εργασιακά, καθώς ήταν κέρδος της πρώτης διαπραγμάτευση.
Επίσης, κάναμε τομή στο εκλογικό σύστημα, σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, τρία χρόνια πριν τις εκλογές», ενώ σχολίασε πως τα προβλήματα ξεκινούν όταν «οι πολιτικοί αφήνουν την δουλειά στους τεχνοκράτες».
Για τις συνεχείς αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές, ο υπουργός υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα για κάτι τέτοιο, συμπληρώνοντας πως όποτε και να γίνουν οι νέες εκλογές, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής».
«Η επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να γυρίσουμε στο παλιό σύστημα της διαπλοκής δε θα ικανοποιηθεί.
Η ΝΔ κήδεψε την "αριστερή παρένθεση"».
Για τον νέο εκλογικό νόμο ανέφερε πως «η απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό δε δημιουργεί ντε-φάκτο δυαρχία», ενώ «το βασικό ζήτημα να μη διαλύεται η Βουλή όταν υπάρχει πρόβλημα με την εκλογή ΠτΔ».
«Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το πλέγμα των προτάσεων μας για την συνταγματική αναθεώρηση κάνει τη Δημοκρατία πιο λειτουργική.
Η θέση μας είναι να μπορεί να προκληθεί δημοψήφισμα από λαϊκή πρωτοβουλία, πράγμα που θα κάνει και πιο ενεργούς τους πολίτες», πρόσθεσε για τις προτάσεις που ανακοίνωσε λίγες μέρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Για την παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα εμπεριείχε σφάλματα αλλά και τη συμμετοχή του στο τρέχον πρόγραμμα, ο υπουργός είπε:
«Το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλοι, και όχι η Ελλάδα.
Είναι μέρος της συμφωνίας, ωστόσο εμείς διαφωνούσαμε.
Το αν θα συνεχίσει να είναι, δεν εξαρτάται επίσης μόνο από την Ελλάδα.
Το πρόβλημα είναι ότι πέραν του χρέους, το ΔΝΤ ζητά πολιτικές που υπονομεύουν την ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου».
Με αφορμή την απόφαση της Κομισιόν για μη επιβολή κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία, υπογράμμισε πως αυτή η κίνηση ήταν «ήταν ένα λάθος λιγότερο για την Ε.Ε.», αναγνωρίζοντας πως η Ελλάδα είχε «πολύ δυσμενέστερη μεταχείριση» από την Ευρώπη.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Χαρίτου για τους χειρισμούς του Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Παππάς τόνισε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι εκ του αποτελέσματος ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών, ενώ τον προέτρεψε να «μην πολιτεύεται με προτεραιότητα να δικαιώσει την πολιτική του».
Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στη γειτονική μας χώρα, την Τουρκία, ο υπουργός ανέφερε:
«Η γειτονική χώρα μπήκε σε φάσμα αστάθειας.
Οι εξελίξεις είναι οδυνηρές.
Ωστόσο, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως πόλος σταθερότητας», προσθέτοντας:
«Όλες οι πλευρές έχουν δείξει ότι τα συμφωνηθέντα σχετικά με την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας θα τηρηθούν.
Εμείς παραμένουμε σε επαγρύπνηση».
Τέλος, για τις πρόσφατες «κυνικές» δηλώσεις – παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ. κ. Σταμάτη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο υπουργός επισήμανε πως αποτέλεσαν σοκ γι' αυτόν.
«Ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν είχε ευεργετικά αποτελέσματα στο παρελθόν…
Στόχος μας η διατήρηση της συνέχειας της ανεξάρτητης λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Έχουμε σκέψεις για απογαλακτισμό της ΕΡΤ από τον κρατικό μηχανισμό», κατέληξε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης