Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγώνας με ισχυρό ΚΚΕ θα ενισχύσει τη λαϊκή συσπείρωση και την πάλη διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα

Αγώνας με ισχυρό ΚΚΕ θα ενισχύσει τη λαϊκή συσπείρωση και την πάλη διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα
Τεράστια η προσφορά των νοσηλευτριών και νοσηλευτών υποστηρίζει το ΚΚΕ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «αναγνωρίζει στην πράξη και όχι στα λόγια την τεράστια συμβολή των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών, την προσφορά τους στην υγεία του λαού και την περίθαλψη των ασθενών.
Πρόκειται για μια προσφορά που πραγματοποιείται σε όλο και πιο αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνει η πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας, των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της μερικής απασχόλησης, της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και των μεγάλων περικοπών των αποδοχών τους».
«Αυτή η πραγματικότητα "δεν έπεσε από τον ουρανό".

Είναι αποτέλεσμα των Οδηγιών και των Κατευθύνσεων της ΕΕ που έχουν ψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο απ' όλους τους εκλεγμένους των άλλων κομμάτων και στη συνέχεια εξειδικεύτηκαν με διαδοχικούς αντιλαϊκούς νόμους απ' όλες τις κυβερνήσεις, όπου η κάθε μια συμπλήρωνε το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, "Νέα Αριστερά" και τα άλλα κόμματα της ΕΕ "πίνουν νερό" στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, όπου τα λαϊκά δικαιώματα για σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα εργασιακά, κοινωνικά και επιστημονικά δικαιώματα των νοσηλευτών αποτελούν "κόστος" και συνεχώς περιορίζονται.
Αυτή είναι η αιτία των πρόσφατων μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ για τα απογευματινά -επί πληρωμή- χειρουργεία που το ΠΑΣΟΚ το μόνο που βρήκε να σχολιάσει είναι πως θα τα είχε φθηνότερα.
Αυτή είναι η αιτία των διαχρονικών μέτρων όλων των κυβερνήσεων για τη δημιουργία δημόσιων μονάδων υγείας-ΑΕ και την εμπορευματοποίηση των εργασιών τους» προσθέτει και τονίζει:

«Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια αποκάλυψε και καταψήφισε στην ΕΕ και στη Βουλή όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και κατευθύνσεις.
Διέθεσε όλες τις δυνάμεις του για την ανάπτυξη του μαζικού - λαϊκού κινήματος για την απόκρουση των μέτρων και τη διεκδίκηση λύσεων υπέρ των νοσηλευτών και νοσηλευτριών και των ασθενών έχοντας ως προτεραιότητα τη διεκδίκηση ενός σύγχρονου, αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος υγείας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών και με κατοχυρωμένα τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες των εργαζόμενων νοσηλευτών», επισημαίνει το ΚΚΕ.
«Καλούμε τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες να δώσουν αγωνιστική και μαζική απάντηση στις εκλογές στις 9 Ιούνη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Είναι ο μόνος τρόπος να καταδικαστεί η ΕΕ και τα κόμματα που την υποστηρίζουν και μαζί με το ΚΚΕ να ενισχυθεί η λαϊκή συσπείρωση και πάλη για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης