Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Πιο δυνατό ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο - Κάλπικα διλήμματα από τα κόμματα του συστήματος στις ευρωεκλογές

Κουτσούμπας: Πιο δυνατό ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο - Κάλπικα διλήμματα από τα κόμματα του συστήματος στις ευρωεκλογές
«Η ισχυρή αντιπολίτευση διεξάγεται και δυναμώνει στους δρόμους του αγώνα. Εκεί βρίσκεται πάντα, στην πρώτη γραμμή το ΚΚΕ» υπογραμμίζει ο Δ. Κουτσούμπας
Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι «αν θα επιβραβευτεί ή αν θα αποδοκιμαστεί η πολιτική της ΕΕ, που υλοποιείται διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις - σήμερα απ' την κυβέρνηση Μητσοτάκη - και βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα και αδικία σε βάρος του λαού. Πλέον οι λαοί όλης της Ευρώπης έχουν μεγάλη και πικρή εμπειρία. Η αποδοκιμασία για την ΕΕ που υπάρχει και στον ελληνικό λαό και αποτυπώνεται και σε δημοσκοπήσεις, περνάει υποχρεωτικά μέσα απ’ την αποδυνάμωση όλων των άλλων κομμάτων που στηρίζουν αυτή τη "φυλακή των λαών” και μέσα από τη μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ», υπογραμμίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» υποστηρίζει ότι «μόνο έτσι θα μπορεί την επόμενη μέρα να έχει η κυβέρνηση ισχυρό αντίπαλο και όχι κόμματα που δεν αποτελούν πραγματική απειλή για την κυβέρνηση, γιατί πολύ απλά δεν απειλούν την ίδια τη στρατηγική της, που είναι και στρατηγική της ΕΕ, όσο κι αν προεκλογικά υψώνουν τους τόνους και τη λαϊκίστικη προπαγάνδα άνευ όμως ουσίας».
Σημειώνει δε, ότι επειδή το ΚΚΕ δεν αποδέχεται τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ οι ευρωβουλευτές του καταψήφισαν κάθε αντιλαϊκό μέτρο και ενημέρωσαν τον ελληνικό λαό για όλες τις πτυχές της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ και της εμπλοκής της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τα άλλοθι στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
Κατά τον ίδιο, «είναι αναμενόμενο τα κόμματα του συστήματος να προσπαθούν να θέσουν και στις ευρωεκλογές τα κάλπικα διλήμματα και των εθνικών εκλογών, όπως τα περί "κυβερνητικής σταθερότητας" του κ. Μητσοτάκη ή τα περί "κάλπης - εφαλτηρίου για κυβερνητική εναλλαγή" που λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ,. Από την άλλη , προσπαθούν να βγάλουν από το "κάδρο" τα πραγματικά κρίσιμα διλήμματα της κάλπης, μεταξύ των οποίων είναι και η στάση του κάθε κόμματος απέναντι στην ΕΕ, γιατί πολύ απλά εκεί "καρφώνονται" για την απόλυτη σύμπλευσή τους».
«Εμείς δεν διαχωρίζουμε τις εκλογικές μάχες, παρά το γεγονός ότι η καθεμία έχει τα ιδιαίτερα στοιχεία της. Στις ευρωεκλογές επιδιώκουμε να στραφούν ακόμη περισσότερο τα "φώτα" στην ΕΕ και την πολιτική της, που είναι το κοινό σημείο αναφοράς της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. 'Αλλωστε προηγούνται οι ευρωενωσιακές οδηγίες και αποφάσεις από τις εδώ κυβερνητικές αποφάσεις και τα νομοσχέδια που ψηφίζουν όλοι μαζί μέσα στη Βουλή» , προσθέτει.
Ο κ. Κουτσούμπας προειδοποιεί ότι τυχόν εκ νέου κυριαρχία της ΝΔ στις κάλπες θα μεταφραστεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην πολιτική της, προσθέτοντας ότι αν ο λαϊκός κόσμος επιβραβεύσει τη ΝΔ στις ευρωεκλογές«θα έρθουν ακόμα χειρότερα, ιδιαίτερα τώρα που επιστρέφει η πολιτική των "ματωμένων πλεονασμάτων" σε όλη την ΕΕ».
«Και βέβαια, δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ή να πάρει κάποιο μήνυμα η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφο στη συναινετική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ή σε κόμματα του ενός προσώπου, τύπου Βελόπουλου και Κωνσταντοπούλου», συμπληρώνει.
Περαιτέρω, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί ότι «η δημιουργία ισχυρής αντιπολίτευσης δεν βρίσκεται στις διεργασίες για τη μεταμφίεση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας».
«Η ισχυρή αντιπολίτευση διεξάγεται και δυναμώνει στους δρόμους του αγώνα. Εκεί βρίσκεται πάντα, στην πρώτη γραμμή το ΚΚΕ» υπογραμμίζει και προσθέτει πως «γι' αυτό, λοιπόν, πιο δυνατό το ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και εκεί που τελικά ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα, με απεγκλωβισμό χιλιάδων νέων ψηφοφόρων από τα αστικά κόμματα που μέχρι χτες στήριζαν».

Για Κασσελάκη

Αναφορικά με το «φαινόμενο Κασσελάκης» , αναφέρει πως «η ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει, απλώς επί Τσίπρα γινόταν προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από επικλήσεις στην "Αριστερά", ενώ σήμερα θάβεται κάτω από τόνους life style, ανορθολογισμού και λαϊκισμού, ακόμα και συμμαχίες με πούρους δεξιούς».
«Γι' αυτό και δεν δικαιούνται οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολλοί από τους οποίους αποτελούν σήμερα τη "Νέα Αριστερά", να παριστάνουν τους άμοιρους ευθυνών για το "φαινόμενο Κασσελάκη"» , προσθέτει.

Περί ακρίβειας

Για το πρόβλημα της ακρίβειας, σημειώνει ότι «ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι σήμερα 15% μειωμένος σε σχέση με το 2011. Το κρατικό πλεόνασμα, που βγαίνει και από τους άδικους έμμεσους φόρους, το πρώτο τρίμηνο του 2024 έφτασε τα 3 δισ. ευρώ, πάνω και από τον στόχο. Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, το 2023 αναμένεται να σπάσουν ακόμη ένα ρεκόρ κερδοφορίας πάνω κι από τα 10,3 δισ. ευρώ του 2022.
Αυτοί οι τρεις παράγοντες, μισθοί-φόροι-κέρδη, είναι που τροφοδοτούν την ακρίβεια».
«Όσο η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα απορρίπτουν τις προτάσεις που έχει καταθέσει επανειλημμένα το ΚΚΕ, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει. Και φυσικά δεν αντιμετωπίζεται ούτε με τα «καλάθια» και τα «παρατηρητήρια» της κυβέρνησης της ΝΔ, ούτε με προτάσεις «τόσο όσο επιτρέπει η ΕΕ», που ακούμε από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά και άλλους "πρόθυμους"», συνεχίζει.
Σχετικά με το πως μπορεί να ανατραπεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Παιδείας, αναφέρει «με τον μόνο τρόπο που έχουν εμποδιστεί μέχρι σήμερα, δηλαδή με τους αγώνες των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των γιατρών και υγειονομικών και με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με τον λαό τελικά στη διακυβέρνηση - εξουσία της χώρας».

Συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan στις 13/5

Κληθείς να απαντήσει τι προσδοκά ή τι φοβάται από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan τη Δευτέρα 13/5 την Άγκυρα, αναφέρει: «Τι να προσδοκούμε από κυβερνήσεις δύο "σύμμαχων" χωρών στο ΝΑΤΟ, όπου ο ένας "σύμμαχος" απειλεί τον άλλο με πόλεμο εάν εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και την ίδια στιγμή μας μιλάνε για "ήρεμα νερά" στο Αιγαίο; Μια απειλή που "δένει" από την μια με την πάγια στάση του ΝΑΤΟ να μην αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο κι από την άλλη με την αμερικάνικη προσταγή "βρείτε τα!", για να μην διαρραγεί η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ειδικά τη στιγμή που η πολεμική αναμέτρηση σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή "ανεβάζει στροφές"».
«Το ΚΚΕ θα αντιταχθεί σε κάθε είδους υποχώρηση στην κυριαρχία, στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σε επικίνδυνα "παιχνίδια" συνεκμετάλλευσης - συνδιαχείρισης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος μια "αγέλης" επιχειρηματικών συμφερόντων, που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών των δύο χωρών» , τονίζει.

Για Ισραήλ

Ερωτηθείς για το Δίκαιο του Πολέμου και πως μπορεί να τηρηθεί υπογραμμίζει πως «οι άδικοι πόλεμοι, που εμείς οι κομμουνιστές τους αποκαλούμε ιμπεριαλιστικούς γιατί διευθύνονται από τέτοιες, αντιλαϊκές δυνάμεις και για τα δικά τους συμφέροντα, είναι από τη φύση τους μια βαρβαρότητα, που μας δείχνει τα αδιέξοδα και τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Μιλάμε, όμως για φρικαλεότητα όταν το κατοχικό Ισραήλ, στο όνομα δήθεν της "αυτοάμυνας", που παπαγαλίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχει δολοφονήσει 15.000 παιδιά, κι άλλες τόσες γυναίκες, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς πόσιμο νερό, τρόφιμα, κι εδώ και επτά δεκαετίες βασανίζει έναν ολόκληρο λαό με συνθήκες "απαρτχάιντ"».
«Θα έπρεπε να είχε διακοπεί κάθε συνεργασία με ένα κράτος, που δολοφονεί έναν λαό, να είχε αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα πριν το ‘67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τώρα ο λαός στις ευρωεκλογές καλείται να στείλει μήνυμα καταδίκης στα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν αυτή τη γενοκτονία» καταλήγει ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης