Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Belgorod μετά το φονικό ουκρανικό χτύπημα σε πολυκατοικία

Νέες ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Belgorod μετά το φονικό ουκρανικό χτύπημα σε πολυκατοικία
Προηγήθηκε ουκρανικός βομβαρδισμός σε πολυκατοικία με τουλάχιστον 22 νεκρούς
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Belgorod μετέδωσε το Ria Novosti.
Στις 16:00 την Κυριακή 12/5/2024 υπήρξε προειδοποίηση για πυραυλική απειλή στην ευρύτερη περιοχή ενώ ήχησαν σειρήνες.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ειδοποίησης ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή του όρους Kharkov.

Φονικό χτύπημα σε πολυκατοικία

Τουλάχιστον 22 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή 12 Μαΐου όταν οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν και πάλι το Belgorod, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία.
Ο κυβερνήτης της περιοχής Vyacheslav Gladkov, έκανε λόγο για μαζικό βομβαρδισμό της πόλης από τους Ουκρανούς.
Μάλιστα ένα ολόκληρο τμήμα μιας πολυκατοικίας - από τον 10ο έως τον 1ο όροφο - κατέρρευσε ως αποτέλεσμα απευθείας χτυπήματος από οβίδα» στην κατοικημένη περιοχή του Όρους Kharkovskaya του Belgorod.
Το ειδησεογραφικό κανάλι Telegram 112 είπε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.
Πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι απομακρύνονται από την πολυκατοικία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν και άλλα τμήματά της.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για θύματα, αλλά το ειδησεογραφικό κανάλι Mash Telegram ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην ουκρανική επίθεση.
Το πρωί, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μια ουκρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drones αναχαιτίστηκε πάνω από το Belgorod.
Η Ουκρανία ενέτεινε τις επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, τραυματίζοντας ή σκοτώνοντας δεκάδες Ρώσους αμάχους.
Ο κύριος στόχος αυτών των επαναλαμβανόμενων ουκρανικών επιθέσεων είναι να αντισταθμίσουν τις ατελείωτες αποτυχίες των δυνάμεων του Κιέβου στο πεδίο της μάχης.
Σε απάντηση, ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια χερσαία επιχείρηση στην ουκρανική περιοχή Kharkiv, την πηγή των πιο πρόσφατων επιθέσεων στο Belgorod.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης