Τελευταία Νέα
Οικονομία

CNBC: Πώς ακριβώς η «απένταρη» Ελλάδα πληρώνει τους λογαριασμούς της;

CNBC: Πώς ακριβώς η «απένταρη» Ελλάδα πληρώνει τους λογαριασμούς της;
Όλοι γνωρίζουν ότι τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης είναι σχεδόν άδεια, αλλά, παρ’ όλα ταύτα, τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταφέρει να αποπληρώσει τις οφειλές τη
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η χώρα συγκέντρωσε αρκετά μετρητά προκειμένου να αποπληρώσει την τρέχουσα δόση του δανείου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αλλά, συντόμως έγινε σαφές ότι αυτό το έπραξε με έναν "πρωτότυπο" - αν όχι - "αντισυμβατικό" τρόπο.
Ας ρίξουμε μία ματιά στα μέτρα "απελπισίας", στα οποία η Ελλάδα προσφεύγει προκειμένου να πληρώσει τους λογαριασμούς της.
Όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στην Ελλάδα, κατά την αρχή της εβδομάδας, όσο οι κερδοσκοπικές φήμες έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη και ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί την Τρίτη στην αποπληρωμή της τρέχουσας δόσης του δανείου των 750 εκατ. ευρώ, προς το ΔΝΤ.
Η διαδικασία αποπληρωμής του δανείου - συνεπεία των δύο διεθνών προγραμμάτων διάσωσης, συνολικής αξίας 240 δισ. ευρώ- θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομικό χάος στην Ελλάδα και να την οδηγήσει ακόμη και στο να εγκαταλείψει την ζώνη του ευρώ.
Μάλιστα, η Ελλάδα κατέβαλε την πληρωμή της προς το ΔΝΤ μόλις μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.
Ωστόσο, αυτό που εξέπληξε τους αναλυτές, ήταν το πώς κατέβαλε την δόση έχοντας αδειάσει τον ειδικό λογαριασμό του ΔΝΤ, για την αποπληρωμή του δανείου, όπως επιβεβαίωσε στο CNBC ένας Έλληνας αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, την Τετάρτη.
Αθήνα πιστεύεται ότι θα καλύψει των 650 εκατ. ευρώ ειδικό της λογαριασμό της, χρησιμοποιώντας 100.000.000 ευρώ από τα αποθέματά της, προκειμένου να κάνει την πληρωμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης