Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken: Οι προϋποθέσεις που θέτει για τη διεξαγωγή εκλογών στην Ουκρανία - Zakharova: Κοροϊδία ΗΠΑ στον ουκρανικό λαό

Blinken: Οι προϋποθέσεις που θέτει για τη διεξαγωγή εκλογών στην Ουκρανία - Zakharova: Κοροϊδία ΗΠΑ στον ουκρανικό λαό
«Μόλις οι Ουκρανοί συμφωνήσουν ότι το επιτρέπουν οι συνθήκες» θα στηθούν κάλπες στη χώρα, υποστηρίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken τόνισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή, στον απόηχο των σφοδρών ρωσικών επιθέσεων στο Kharkiv.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι δυτικές χώρες κατανοούν τη σημασία της παροχής έγκαιρης βοήθειας στην Ουκρανία.
Αυτό ισχύει, όπως επισήμανε ο Blinken, και για την ενίσχυση της εκλογικής υποδομής της χώρας.
«Μόλις οι Ουκρανοί συμφωνήσουν ότι το επιτρέπουν οι συνθήκες, όλοι οι Ουκρανοί, όλοι οι Ουκρανοί, συμπεριλαμβανομένων των εκτοπισθέντων, θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής του State Department σε ομιλία του στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Κιέβου.
Η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών μεταδόθηκε από το κανάλι YouTube του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο κ. Blinken πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές αρχές συνεργάζονται με την ουκρανική κυβέρνηση και τις πολιτικές ομάδες για να εξασφαλίσουν τη διεξαγωγή εκλογών σε μελλοντικό χρόνο.
Παρόλα αυτά, απέφυγε να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσαν να στηθούν προεδρικές κάλπες στην Ουκρανία.

Zakharova: Οι ΗΠΑ κοροϊδεύουν τον ουκρανικό λαό

Οι σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ δεν έμειναν αναπάντητες από την επίσημη εκπρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας, Maria Zakharova.
Συνοψίζοντας την κριτική της Μόσχας, η διπλωμάτισσα χαρακτήρισε τα λόγια του Blinken ως ενδεικτικά της κοροϊδίας που υφίσταται ο ουκρανικός λαός από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Είναι τρομακτικό να φανταστεί κανείς ποιες είναι αυτές οι "κατάλληλες συνθήκες" για τις οποίες μιλάει ο Blinken. Όταν θα επιστρατευθούν τα τελευταία παιδιά στην Ουκρανία κάτω από τα ναζιστικά λάβαρα του Zelensky;», διερωτήθηκε με νόημα η εκπρόσωπος της Μόσχας στο κανάλι της στο Telegram.

Έχει παρέλθει η ... ημερομηνία λήξης του Zelensky

Υπενθυμιζεται, ότι η νόμιμη θητεία του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky τυπικά λήγει στις 20 Μαΐου.
Εντούτοις, δεν θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στη χώρα λόγω του ισχύοντος στρατιωτικού νόμου.
Στις 9 Μαΐου, ο επικεφαλής του καθεστώτος υπέγραψε νόμους που παρατείνουν τον στρατιωτικό νόμο και την επιστράτευση στην Ουκρανία για άλλες 90 ημέρες.
Ο στρατιωτικός νόμος και οι όροι της γενικής επιστράτευσης στην Ουκρανία εισήχθησαν στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ως απάντηση στην έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης