Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το χειρότερο 6μηνο των τελευταίων 52 ετών καταγράφει η Wall Street - Η ιστορία δείχνει πότε θα έλθει η ανάκαμψη

Το χειρότερο 6μηνο των τελευταίων 52 ετών καταγράφει η Wall Street - Η ιστορία δείχνει πότε θα έλθει η ανάκαμψη
Οι πτώσεις που συνοδεύονται και με ύφεση στην οικονομία, συνήθως, διήρκεσαν 20 μήνες και οδήγησαν σε απώλειες 37,8%
Σχετικά Άρθρα
Η bear market που ξεκίνησε λίγο μετά την αλλαγή του ημερολογίου στο 2022 έχει οδηγήσει τον S&P 500 να καταγράψει το χειρότερο πρώτο εξάμηνο των τελευταίων 52 ετών.
Και οι επενδυτές προσπαθούν να εντοπίσουν το κατώτατο σημείο της αγοράς των αρκούδων, προκειμένου να αρχίσουν να τοποθετούνται στα χαμηλά.
Αλλά αυτή είναι μια δύσκολη πληροφορία, ακόμη και όταν κάποιος αναλύει τα ιστορικά δεδομένα, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ο S&P 500 σημειώνει πτώση σχεδόν 20% από την αρχή του έτους, και οδεύει προς το χειρότερο πρώτο εξάμηνο από το 1970, σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς της Dow Jones.
Ο δείκτης αναφοράς υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 20,3% από το τέλος της συνεδρίασης του στις 3 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας ότι η μετά την πανδημία ανοδική αγορά —όπως περιγράφεται εκτενώς— είχε λήξει.
Και σηματοδότησε την έναρξη μιας bear market.

Τι δείχνει η ιστορία

Το ερώτημα τώρα είναι το κατά πόσο πιθανή είναι η ανάκαμψη της αγοράς, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις μετά τη σταθεροποίηση του τελευταίου δεκαημέρου.
Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον Dow Jones δείχνουν ότι ο S&P 500 έχει ανακάμψει ξανά μετά από πτώση 15% ή επιπλέον στο πρώτο εξάμηνο.
Η διάσταση της ανάκαμψης, ωστόσο, είναι μικρή, με μόνο 5 περιπτώσεις να συμβαίνουν από το 1932.

Ο S&P 500 ανέβηκε σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, με μέση άνοδο 23,66% και διάμεση άνοδο 15,25%.
Οι επενδυτές, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να λάβουν υπόψη τις μετρήσεις γύρω από τις πτώσεις των αγορών, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουν εάν η επιθετική ατζέντα σύσφιξης της Federal Reserve θα βυθίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε ύφεση ή όχι.
Πράγματι, μια ανάλυση του Ινστιτούτου Επενδύσεων της Wells Fargo ανακάλυψε ότι οι πτώσεις που συνοδεύονται και με ύφεση στην οικονομία, συνήθως, διήρκεσαν 20 μήνες και οδήγησαν σε απώλειες 37,8%.
Σε bear markets με μια ύφεση που διήρκεσε 6 μήνες - σχεδόν στο μέγεθος του παρόντος επεισοδίου - η μέση απόδοση ήταν -28,9%.
Συνολικά, η bear market διήρκεσε κατά μέσο όρο 16 μήνες και είχε απόδοση -35,1%.

Οι ιστορικές επιδόσεις του Dow Jones

Στις 15 περιπτώσεις, ο Dow σημείωσε ράλι εντός του δεύτερου εξαμήνου στα δύο τρίτα της εξεταζόμενης περιόδου, σημειώνοντας μέση άνοδο στο δεύτερο εξάμηνο κατά 4,45% και μια διάμεση άνοδο μόλις 7%.
Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει πτώση 28,5% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, ωστόσο υπήρξαν μόνο δύο περιπτώσεις — το 2002 και το 1973 — κατά τις οποίες ο Nasdaq διολισθαίνει κατά το υπόλοιπο του έτους, με πτώση 8,7% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο σε κάθε περίπτωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης