Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σουηδία: Στη δεύτερη φάση το πιλοτικό πρόγραμμα για την ψηφιακή κορόνα

Σουηδία: Στη δεύτερη φάση το πιλοτικό πρόγραμμα για την ψηφιακή κορόνα
Σε αυτή θα συμμετάσχουν εμπορικές τράπεζες και εταιρείες πληρωμών στον χώρο λιανικής
Σχετικά Άρθρα

Στη δεύτερη φάση του πιλοτικού της προγράμματος για την έκδοση της ψηφιακής κορόνας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό τις εμπορικές τράπεζες και τις εταιρείες πληρωμών στον χώρο λιανικής, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ίδιας της κεντρικής τράπεζας την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

Εκκαθάριση – ασφάλεια

«Η τεχνολογία προσφέρει νέες δυνατότητες, οι οποίες όμως δεν έχουν δοκιμαστεί στον πραγματικό κόσμο, δηλαδή στην εκκαθάριση των πληρωμών στη λιανική ως προς την εμβέλειά τους και το επίπεδο ασφάλειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία συνοδεύεται και από πόρισμα σχετικά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει ένα έτος με στόχο να δοκιμαστούν οι πιθανοί σχεδιασμοί για τη δημόσια χρήση της e-κορόνας στη Σουηδία.

Η εμβέλεια

Η κεντρική τράπεζα δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει ποιες τράπεζες ή πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση των δοκιμών, όμως απώτερος στόχος είναι να διαπιστωθεί σε ποια εμβέλεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή κορόνα τόσο για μεγάλες όσον αγορά τη αξία ή τον όγκο εμπορικές συναλλαγές όσο και για μικρότερες στον χώρο του λιανεμπορίου.
Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο εκπονούν σχέδια, η καθεμία σε διαφορετικό βαθμό και διαφορετική στόχευση, για την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων, σε μία προσπάθεια να μειώσουν τη χρήση των χαρτονομισμάτων που τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες αλλά και ως ένα μέσο για να επιταχύνουν τις πληρωμές τόσο αυτές εντός των χωρών όσο και τις διασυνοριακές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης