Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρής (Δημ. Δίκαιο): «Υπερβολικό» το σενάριο των εθνικών εκλογών σε περίπτωση που οι Σπαρτιάτες χάσουν τις έδρες τους

Σκουρής (Δημ. Δίκαιο): «Υπερβολικό» το σενάριο των εθνικών εκλογών σε περίπτωση που οι Σπαρτιάτες χάσουν τις έδρες τους
«Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι η πρακτική λύση είναι η τελευταία, δηλαδή να μοιραστούν οι έδρες» τονίζει στην κρατική τηλεόραση ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου
Για την απειλή της ακροδεξιάς που «τρομάζει» την Ευρώπη καθώς και για το κόμμα των Σπαρτιατών οι οποίοι αποκλείστηκαν στις ευρωεκλογές μίλησε σήμερα στην κρατική τηλεόραση, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Βασίλειος Σκουρής, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και μία φορά υπηρεσιακός υπουργός Επικρατείας .
Ο κ. Σκουρής υπογράμμισε ό,τι όλα αυτά τα φαινόμενα είναι καινούρια για την ελληνική πολιτική ζωή και πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός στις προβλέψεις για το τι μπορεί να γίνει.
«Το λέω αυτό διότι πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, δεν σκεπτόταν κανείς ότι η διαδικασία αυτή που διεξάγεται στον Άρειο Πάγο με την έγκριση της συμμετοχής των πολιτικών κομμάτων, θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο περιεχόμενο. Γιατί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η διαδικασία αυτή είχε ένα περιεχόμενο τυπικό πιο πολύ, στο να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».
Για τον Ηλία Κασιδιάρη σημείωσε ό,τι υπήρξαν νομοθετικές παρεμβάσεις στις οποίες και στηρίχθηκε το πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου για να εκδώσει την απόφασή του.
«Για το εαν θα επηρεαστεί το Εκλογοδικείο από την απόφαση αυτή, είναι ένα άλλο αντικείμενο που είχε να επιλύσει ο Άρειος Πάγος και άλλο το αντικείμενο του Εκλογοδικείου».
Ωστόσο ο κ. Σκουρής απάντησε και στην ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που εκπέσουν των εδρών της βουλευτικής τους ιδιότητας οι βουλευτές των Σπαρτιατών και εαν θα πάμε σε εθνικές εκλογές.
«Δεν υπάρχει μια ρύθμιση που προβλέπεται στο ίδιο το Σύνταγμα. Νομίζω ό,τι είναι υπερβολικό να μιλάμε για εθνικές εκλογές. Ίσως να είναι μόνο δυο οι απόψεις οι οποίες έχουν εκφραστεί απο συναδέλφους. Η μία είναι να γίνουν εκλογές στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες και η άλλη να μοιραστούν οι θέσεις, οι έδρες των βουλευτών, οι οποίοι θα εκπέσουν του αξιώματος τους με έναν αναλογικό τρόπο στα πολιτικά κόμματα. Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι η πρακτική λύση είναι η τελευταία, δηλαδή να μοιραστούν οι έδρες».
Ακολούθως για το φάντασμα της ακροδεξιάς που πλανάται στην Ευρώπη επισήμανε: «Ασφαλώς η εξέλιξη των ευρωπαϊκών θεμάτων γενικότερα, αλλά και η πρόοδος η οποία σημειώνεται στις τοποθετήσεις, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αλήθεια ότι δεν έχουν τύχει της ίδιας, προσπάθειας για να αντιληφθεί ο κόσμος ακριβώς, γιατί πρέπει τα πράγματα να είναι έτσι και πρέπει να υπάρξει μια πρόοδος σε ορισμένα αντικείμενα. Είναι πολύ απλό να πεις ότι το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης ή της μετανάστευσης εν γένει ασφαλώς δεν κερδίζει έτσι ανθρώπους πολλούς ανθρώπους στην Ευρώπη μάλλον τους απωθεί, διότι θεωρούν ότι όλα αυτά γίνονται εις βάρος τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης