Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

BOJ: Ξεκίνησε η πιλοτική υλοποίηση του σχεδίου για το «ψηφιακό γιεν»

BOJ: Ξεκίνησε η πιλοτική υλοποίηση του σχεδίου για το «ψηφιακό γιεν»
Η πρώτη φάση της πειραματικής υλοποίησης του σχεδίου για το ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) θα υλοποιηθεί από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας έως το έως τον Μάρτιο του 2022
Σχετικά Άρθρα

Την πιλοτική εφαρμογή του project προκειμένου να μελετήσει τη σκοπιμότητα έκδοσης του δικού της ψηφιακού νομίσματος, ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) ακολουθώντας και άλλες κεντρικές τράπεζες που στοχεύουν να ενσωματώσουν τις καινοτόμες πρακτικές στον τομέα όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Τεχνικός έλεγχος

Η πρώτη φάση το πιλοτικού προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί έως τον Μάρτιο του 2022, θα επικεντρωθεί στη δοκιμή της τεχνικής σκοπιμότητας της έκδοσης, της διανομής και εκκαθαρισης ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC), ανέφερε η BOJ σε σχετική ανακοίνωση.
Στη συνέχεια, η BOJ θα μεταβεί στη δεύτερη φάση του προγράμματος όπου θα εξετασθούν οι λεπτομέρειες της λειτουργίας του ψηφιακού νομίσματος, όπως εάν θα τεθούν όρια στο ποσό του CBDC που μπορεί να διακρατά κάθε οντότητα.

Σύστηματα πληρωμών 

Εάν είναι απαραίτητο, η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και τελικούς χρήστες, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της BOJ Shinichi Uchida τον περασμένο μήνα.
«Παρόλο που δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση του BOJ, προς το παρόν δεν σχεδιάζει να εκδώσει CBDC, πιστεύουμε ότι η έναρξη πειραμάτων σε αυτό το στάδιο είναι ένα απαραίτητο βήμα», δήλωσε ο Uchida σε μια επιτροπή υπευθύνων χάραξης πολιτικής και τραπεζικών λόμπι.

Η Κίνα

Οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες αναζητούν μεθόδους για την ανάπτυξη ψηφιακών νομισμάτων και τον εκσυγχρονισμό των χρηματοπιστωτικών τους συστημάτων, την αποτροπή της απειλής από τα κρυπτονομίσματα και την επιτάχυνση των εγχώριων και διεθνών πληρωμών.
Ενώ η Κίνα ηγείται παγκοσμίως στα σχέδια για την έκδοση ψηφιακού νομίσματος καθώς εξήγγειλε τη σχετική πρωτοβουλία τον Οκτώβριο, η BOJ επιταχύνει τις προσπάθειες για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης