Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Άγριο σφυροκόπημα στο Rabotino - Προέλαση στα βορειοδυτικά με ανακατάληψη στρατηγικής θέσης

Ρωσία: Άγριο σφυροκόπημα στο Rabotino - Προέλαση στα βορειοδυτικά με ανακατάληψη στρατηγικής θέσης
Οι σκληρές μάχες για το Rabotino, το οποίο βρίσκεται σε πεδιάδα, συνεχίζονται, διευκρινίζει το Ria Novosti
Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στην περιοχή του χωριού Rabotino, καταλαμβάνοντας ένα κομβικό προπύργιο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έκανε γνωστό στο RIA Novosti ο Vladimir Rogov, επικεφαλής φιλορωσικού κινήματος του Zaporizhia «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
«Οι στρατιώτες μας προέλασαν βορειοδυτικά του Rabotino, χρησιμοποιώντας όχι μόνο πυροβολικό, αλλά και άρματα μάχης, και κατέλαβαν ένα σημαντικό εχθρικό προπύργιο», τόνισε ο συνομιλητής του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω οικισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Zaporizhia.
Οι αρχές του Κιέβου παρουσίασαν την κατάκτησή του ως το κύριο επίτευγμα της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.
Για να το καταλάβει, η Ουκρανία έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από δυτικούς εκπαιδευτές.
Οι σκληρές μάχες για το Rabotino, το οποίο βρίσκεται σε πεδιάδα, συνεχίζονται, διευκρίνισε ο Rogov.
Στις αρχές της εβδομάδας, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προέλασαν νοτιοανατολικά του Rabotino, χτυπώντας ανελέητα τους Ουκρανούς από δύο στρατηγικά σημεία.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι ο ρωσικός στρατός είχε αποκτήσει «πάτημα» σε προπύργια κομβικής σημασίας στο Rabotino.
Τον Μάρτιο, ο κυβερνήτης της Zaporizhia, Yevgeny Balitsky, διευκρίνισε ότι ο στρατός ελέγχει τα ύψη και το κέντρο του χωριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης