Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poors: Επιβεβαιώνει τη βαθμολογία ΑΑ- για την Ιρλανδία – Σταθερό το outlook

Standard & Poors: Επιβεβαιώνει τη βαθμολογία ΑΑ- για την Ιρλανδία – Σταθερό το outlook
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poors προχώρησε στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης «ΑA-» για την Ιρλανδία, διατηρώντας σταθερό το trend
Στην επιβεβαίωση της βαθμολογίας «ΑΑ-» για την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard&Poors, αφήνοντας σταθερό το outlook.
Η πανδημία COVID-19 θα προκαλέσει απότομη ύφεση στην Ιρλανδία το 2020, παρότι η χώρα τα τελευταία χρόνια σημείωνε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.
Η ιρλανδική κυβέρνηση έλαβε μέτρα ως απάντηση στον κορωνοϊό ισοδύναμα με το 6,5% του ΑΕΠ, ώστε να διαφυλάξει τα εισοδήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Η Standard & Poor’s θεωρεί πως το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ιρλανδίας και η ευελιξία σε ό,τι αφορά τους κανόνες στην αγορά εργασίας, παράλληλα με τον ρόλο της χώρας ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει διασφαλίσουν ισχυρή ανάκαμψη στο τέλος του 2020 και στις αρχές του 2021.
Ως εκ τούτου επιβεβαιώνεται η πιστοληπτική ικανότητα «AA- / A-1 +» στην Ιρλανδία και διατηρείται  σταθερό το outlook.
Οι σταθερές προοπτικές για την Ιρλανδία αντικατοπτρίζουν την άποψη του οίκου ότι οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 θα περιοριστούν χωρίς διαρκή και διαρθρωτική ζημία στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Η αξιολόγηση μπορεί να αναθεωρηθεί επί τα χείρω εάν η οικονομική ύφεση επιμείνει και ζημιώσει τη μακροπρόθεσμη παραγωγική ικανότητα ή εάν η δημοσιονομική εξυγίανση καθυστερήσει.
Μια απροσδόκητη αντιστροφή της πολιτικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τη βαθμολογία της Ιρλανδίας.
Η COVID-19 θα οδηγήσει σε απότομη ύφεση στην Ιρλανδία φέτος
Αναμένεται ότι η μικρή και ανοιχτή οικονομία της Ιρλανδίας θα συρρικνωθεί περισσότερο από 10% το 2020.
Η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πακέτο έκτακτων μέτρων για τη διαφύλαξη των εισοδημάτων και την πρόληψη του κλεισίματος των επιχειρήσεων.
Το πραγματικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί περισσότερο από 10% το 2020 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.
Τα  δημοσιονομικά μέτρα και η λειτουργία αυτόματων σταθεροποιητών θα διευρύνουν το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο 7,4% του ΑΕΠ το 2020.
Τα χαμηλά επιτόκια, τα κεφαλαιακά αποθέματα και το πρόγραμμα της ΕΚΤ (PEPP) θα περιορίσουν την επιβάρυνση της υπηρεσίας χρέους της κυβέρνησης, παρά τον αυξημένο δανεισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης