Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Χαστούκι» της Fitch στη Boeing, υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook

tags :
«Χαστούκι» της Fitch στη Boeing, υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook
Δύσκολη περίοδος για τον κολοσσό της αεροναυπηγικής
Σχετικά Άρθρα
Σε αρνητικές -από σταθερές- υποβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) της Boeing η Fitch Ratings, διατηρώντας σε BBB- τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Σύμφωνα με τον -αμερικανικό- οίκο αξιολόγησης, η ενέργεια ακολουθεί τα σχόλια της Boeing σχετικά με την αποκατάσταση του ταμειακού της υπολοίπου στα 10 δισεκ. δολάρια.
Το οutlook ενσωματώνει την προσδοκία της Fitch ότι η Boeing θα μπορούσε να εκδώσει νέο χρέος για να αποφύγει τους κινδύνους ταμειακών ροών στις αρχές του 2025 και να ενισχύσει την οικονομική ευελιξία.
Αντικατοπτρίζει τους αυξημένους κινδύνους για τη Boeing τους επόμενους 12 έως 24 μήνες και την αστάθεια των ταμειακών ροών.
«Η Fitch θα μπορούσε να επαναφέρει σε σταθερό το οutlook εάν η Boeing ρευστοποιήσει πάνω από 100 από τα 737 MAX που κατασκευάστηκαν πριν από το 2023. Η Fitch πιστεύει ότι αυτές οι ενέργειες θα μετριάσουν την επιχειρησιακή πίεση και θα επιτρέψουν στη διοίκηση να επικεντρωθεί στην πιθανή ενσωμάτωση του Spirit Aerosystems το 1ο εξάμηνο του 2025».
Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές πιέσεις από το αυξανόμενο χρέος και τις αναμενόμενες επενδύσεις κεφαλαίου, θα αντισταθμιστούν κυρίως από τη βραχυπρόθεσμη εστίαση στη μείωση των αποθεμάτων και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής.
Οι διακυμάνσεις των επενδύσεων και του κεφαλαίου κίνησης, σε συνδυασμό με τους αυξημένους κινδύνους εκτέλεσης γύρω από τους επιχειρησιακούς στόχους της περιόδου 2024-2025, πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ασθενέστερες FCF το 2024 και το 2025 από ό,τι ανέμενε προηγουμένως η Fitch.
«Η έρευνα της FAA είναι διαχειρίσιμη», σημειώνει επίσης η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης