Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Για τις χρηματιστηριακές αγορές «η στασιμότητα είναι η νέα άνοδος»

Goldman Sachs: Για τις χρηματιστηριακές αγορές «η στασιμότητα είναι η νέα άνοδος»
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αναμένουν μια υποχώρηση του S&P 500 και μια κίνηση της αγοράς σε ένα συγκεκριμένο περιορισμένο φάσμα διακύμανσης τα επόμενα δύο χρόνια
Αν και ο S&P 500 διαπραγματεύεται σε επίπεδα ρεκόρ, ο επικεφαλής στρατηγικής για τις αμερικανικές μετοχές της Goldman Sachs αναμένει μια υποχώρηση του δείκτη και μια κίνηση της αγοράς σε ένα συγκεκριμένο φάσμα διακύμανσης τα επόμενα δύο χρόνια.
«Είναι μια σχετικά αντιπαθής αγορά "ταύρων"», είπε ο David Kostin στο CNBC σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου.
«Έχουμε μπροστά μας μια πλειάδα από βραχυπρόθεσμες εξελίξεις, θα ήμουν πιο προσεκτικός όσον αφορά την τακτική μου», επισήμανε.
Η πολιτική αβεβαιότητα, η χαμηλή οικονομική ανάπτυξη και η επιβράδυνση των προγραμμάτων επαναγοράς είναι από τους βασικούς λόγους που ο Kostin και η ομάδα του στην Goldman προβλέπουν μία άνοδο της τάξης του 2% στις αγορές για τα επόμενα δύο χρόνια.
«Σε γενικές γραμμές, μία αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας θα οδηγήσει την αγορά χαμηλότερα», δήλωσε ο Kostin.
Οι αμερικανικές εταιρείες με έσοδα από το εξωτερικό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς το δολάριο ενισχύεται.
«Γι' αυτό ως επενδυτής προτιμώ μεγαλύτερη έκθεση σε εγχώρια έσοδα», είπε ο Kostin.
Καθώς οι παγκόσμιες αποδόσεις ομολόγων βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, τα εταιρικά μερίσματα μπορεί να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα όσον αφορά τη στρατηγική για τα εισοδήματα, σημείωσε.
Ο Kostin τόνισε επίσης ότι εταιρείες όπως η Amgen, με 3% μερισματική απόδοση αναμένεται ότι θα δουν τις μετοχές τους να κερδίζουν περίπου 20%.
«Αυτό είναι το χαρακτηριστικό μίας μετοχής που πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να πάει καλά σε αυτή την αγορά», είπε ο Kostin.
Σε έναν ιδανικό κόσμο, συνέχισε, οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν ένα συνδυασμό τόσο υψηλών τρεχουσών αποδόσεων όσο και χώρο για να αναπτυχθούν.
«Αλλά με δεδομένη την επιλογή μεταξύ των δύο, θα προτιμούσα να έχουμε αύξηση των μερισμάτων με την πάροδο του χρόνου».
Η αγορά παραγώγων μερισμάτων, σημειώνει ο Kostin, δείχνει μια ετήσια αύξηση μερισμάτων μικρότερη του 2% κατά τα επόμενα δύο χρόνια.
«Αυτό το αυξημένο ποσοστό της ανάπτυξης των μερισμάτων είναι αυτό που οδηγεί σε μια αύξηση σε μία ήπια ανοδική χρηματιστηριακή αγορά σε μεγάλο βαθμό», υπογράμμισε.
Τέλος, είπε ότι προς το τέλος του έτους οι ανησυχίες από το Γ' τρίμηνο θα διαλυθούν και ο S&P θα «κάτσει» γύρω από το επίπεδο των 2.100 μονάδων.
Οι αποτιμήσεις μπορεί να είναι μια ανησυχία, ιδιαίτερα σε ορισμένα βασικά καταναλωτικά αγαθά, είπε ο Kostin.
Ο ίδιος έχει θέση overweight στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας τις υψηλές μερισματικές αποδόσεις και τις σχετικά χαμηλής αποτιμήσεις των μετοχών.
Ο Kostin και η ομάδα του στην Goldman επίσης είναι overweight στην υγειονομική περίθαλψη και τα καταναλωτικά αγαθά, ενώ αντίθετα έχουν θέσεις underweight στην ενέργεια και τα υλικά, καθώς και στις βιομηχανίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης