Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Στο 30% οι πιθανότητες για Grexit, εντός 12μήνου, παρά τη συμφωνία

Credit Suisse: Στο 30% οι πιθανότητες για Grexit, εντός 12μήνου, παρά τη συμφωνία
Ο κίνδυνος για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας είναι υπαρκτός, σύμφωνα με την Credit Suisse
Στο 30% τοποθετεί τις πιθανότητες για Grexit, ήτοι έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, η Credit Suisse, παρά την επίτευξη συμφωνίας στην μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής (12-13/7) για την ελληνική κρίση χρέους.
Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα διατυπώνει την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος Grexit ελλοχεύει, καθώς η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί και παραμένει ευάλωτη, λόγω τριών κυρίως παραγόντων.
Αναλυτικότερα, σημειώνει τον βραχυπρόθεσμο κίνδυνο να μην εγκριθεί η συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο, λόγω των πολιτικών αντιδράσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Παράλληλα, αναφέρει ότι δύσκολη θα είναι η έγκριση της συμφωνίας και από τα έξι ευρωπαϊκά κοινοβούλια, ήτοι της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Εσθονίας, της Σλοβακίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας.
Μεγάλη δυσκολία αναμένεται να συναντήσει ειδικότερα στο φινλανδικό κοινοβούλιο, καθώς το κόμμα της συγκυβέρνηση True Finns αντιτίθεται.
Τέλος, επισημαίνει πως, ακόμα και αν εγκριθεί, δύσκολα θα εφαρμοστεί πρακτικά.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η Credit Suisse τονίζει πως ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχει αποκλειστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης