Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Οι εξελίξεις στο ελληνικό δράμα ασκούν καθοδικές πιέσεις στο ευρώ

Credit Agricole: Οι εξελίξεις στο ελληνικό δράμα ασκούν καθοδικές πιέσεις στο ευρώ
Βασικό σενάριο παραμένει η επίτευξη συμβιβασμού
Καθοδικές πιέσεις δέχεται σήμερα, Δευτέρα, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, μετά την τελευταία εμπλοκή στις Βρυξέλλες μεταξύ της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και των πιστωτών, αναφέρει η Credit Agricole, προσθέτοντας πως η πίεση αναμένεται να παραμείνει καθ’ όλη την εβδομάδα.
Βασικό σενάριο της γαλλικής τράπεζας είναι ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών, με την μερική αποδέσμευση των κονδυλίων σε αντάλλαγμα με την εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο Eurogroup της 18ης Ιουνίου.
Αν επιτευχθεί η εν λόγω συμφωνία, θα είναι αρκετή, ώστε να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία, αφήνοντας, ωστόσο, ακόμα, ανοιχτό ενδεχόμενο για δημοψήφισμα για την τελική συμφωνία και διατηρώντας την πίεση στο ευρώ.
Η Credit Agricole σημειώνει ότι ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η ανταπόκριση της Fed στην αυξανόμενη αβεβαιότητα, γύρω από την ελληνική κρίση.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η Yellen, διοικήτρια της Fed, δεν θα μπορέσει να αγνοήσει τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, τα οποία θα συνεχίσουν να ωθούν σε κέρδη το δολάριο.
Τέλος, επισημαίνει ότι ο φόβος για την Ελλάδα και το θετικό μήνυμα, που αναμένεται να στείλει η Fed, αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στα νομίσματα των G10.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης