Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Στην Αθήνα τίποτα δεν παραπέμπει σε μία κοινωνία που βρίσκεται δύο βήματα πριν τη χρεοκοπία

FT: Στην Αθήνα τίποτα δεν παραπέμπει σε μία κοινωνία που βρίσκεται δύο βήματα πριν τη χρεοκοπία
«Αυτό που χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα στην Αθήνα είναι μία εξωπραγματική ηρεμία»
Ο ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και η Αθήνα δεν πανικοβάλλεται, περιγράφει γλαφυρά ο δημοσιογράφος των Financial Times, Tony Barber, σε οδοιπορικό του στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευσή του στη βρετανική εφημερίδα, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει ανά πάσα στιγμή, η ζωή στην Αθήνα κυλά ήρεμα και χωρίς πανικό.
«Αυτό που χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα στην Αθήνα είναι μία εξωπραγματική ηρεμία» σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα εστιατόρια είναι γεμάτα από κόσμο και ο ήλιος λάμπει δυνατά.
«Τίποτα δεν παραπέμπει σε μία κοινωνία, η οποία βρίσκεται δύο βήματα πριν τη χρεοκοπία» εξηγεί, εκφράζοντας την έκπληξή του.
Μοναδική εξαίρεση, συνεχίζει, είναι οι νεαροί ακρο-αριστεροί καταληψίες του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Αλλά αυτά τα γεγονότα είναι συνήθη τα τελευταία 20 χρόνια στην Αθήνα» σημειώνει ο Tony Barber.
Πάντως, υπογραμμίζει, ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται αυτή την κατάληψη είναι ενδεικτικός της αβεβαιότητας και της διστακτικότητας των νέων υπουργών.
Παράλληλα, υπερθεματίζει πως οι καταληψίες χαίρουν της συμπάθειας αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αφενός η νεολαία θεωρείται το υγιές πολιτικό κομμάτι της κοινωνίας και αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ένα κόμμα που γεννήθηκε στις παρυφές του μαρξισμού.
Καταλήγοντας, ο Tony Barber συμπεραίνει πως στην Αθήνα τίποτα δεν υποδεικνύει πως η νέα κυβέρνηση θα θυσιάσει τις θέσεις της, προκειμένου να επιτύχει ένα συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους και να αποφύγει τη χρεοκοπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης