Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Dudchak (Ρώσος αναλυτής): Η περίπτωση Zaluzhny δείχνει την αντιπαράθεση ΗΠΑ – Βρετανίας για την Ουκρανία

Alexander Dudchak (Ρώσος αναλυτής): Η περίπτωση Zaluzhny δείχνει την αντιπαράθεση ΗΠΑ – Βρετανίας για την Ουκρανία
Πιθανότατα ο Zaluzhny θα παραμείνει στο πόστο του για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα λέει ο Ρώσος ειδικός
Τις εξελίξεις σχετικά με τα σενάρια παραίτησης ή όχι του αρχηγού του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny σχολιάζει ο Ρώσος ειδικός, Alexander Dudchak, ο οποίος υποστηρίζει πως η περίπτωση του αντανακλά τη «μάχη» που δίνεται μεταξύ των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Dudchak, δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα αυτής της «σύγκρουσης» να καταλήξει ακόμα και σε ένα ενορχηστρωμένο στρατιωτικό πραξικόπημα.
«Το περίγραμμα της σύγκρουσης γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο.
Ο Zelensky θέλει να απομακρύνει τον Zaluzhny με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αλλά αυτός δεν θέλει να φύγει.
Στην πραγματικότητα, βλέπουμε μια σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.
Το ένα γκρουπ που περιλαμβάνει τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko και τον Zaluzhny ελέγχεται από τις ΗΠΑ.
Το άλλο που περιλαμβάνει τον Zelensky και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Kirill Budanov, ελέγχεται από τη Μ. Βρετανία και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες» λέει ο Dudchak, ο οποίος εκτιμά ότι ο Zaluzhny πιθανότατα θα παραμείνει στο πόστο του για πολύ καιρό ακόμα, καθώς στην αντιπαράθεση… των Αγγλοσαξόνων, η δύναμη παραμένει στα χέρια των ΗΠΑ.
«Αλλά είναι πιθανό και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» λέει ο Ρώσος ειδικός.
«Εάν γίνει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, αυτό θα ενορχηστρωθεί και θα παρουσιαστεί στο λαό ως μια κίνηση για απονομή Δικαιοσύνης.
Και αυτό το «Maidan» θα είναι… πρόσκαιρο.
Απλά θα αναδιατάξουν τους επικεφαλής έτσι ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του καθεστώτος του Κιέβου» υποστηρίζει ο Dudchak, αναφέροντας πως ΗΠΑ και Βρετανία έχουν πολλά κοινά όσον αφορά τη Ρωσία.
Αλλά όπως λέει, έχουν και αρκετές αντιπαραθέσεις κυρίως όσον αφορά την ανάπτυξη των εδαφών της Ουκρανίας.
«Το Λονδίνο θέλει η σύγκρουση να συνεχιστεί, η Ουάσιγκτον θέλει να «παγώσει» για να έχει χρόνο να διαλύσει το στρατιωτικό-βιομηχανικό της συγκρότημα και να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο» επισημαίνει ο Dudchak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης