Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harvard University: Τα παιδιά δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Harvard University: Τα παιδιά δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Φλέγον ζήτημα στην επιστημονική κοινότητα είναι ο εμβολιασμός ή μη των παιδιών με τις απόψεις να διίστανται
Σχετικά Άρθρα
Ξεκάθαρη θέση κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό στα παιδιά παίρνει ο καθηγητής του Harvard, Martin Kulldorff. 
Σύμφωνα με τον ίδιο: 

Τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιάζονται κατά του ιού που προκαλεί το COVID-19, σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατρικής.
«Δεν νομίζω ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται για τον COVID. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του εμβολιασμού των παιδιών για την ιλαρά, παρωτίτιδα, πολιομυελίτιδα, ροταϊό και πολλές άλλες ασθένειες, αυτά είναι τα κρίσιμα. Αλλά ο COVID δεν αποτελεί τεράστια απειλή για τα παιδιά», είπε ο καθηγητής στο πρόγραμμα « American Thought Leaders » του EpochTV.
«Μπορεί να μολυνθούν, όπως μπορεί να κολλήσουν το κοινό κρυολόγημα, αλλά δεν αποτελεί μεγάλη απειλή. 
Δεν πεθαίνουν από αυτό, παρά μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. 
Έτσι, αν θέλετε να μιλήσουμε για την προστασία των παιδιών, νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για τροχαία ατυχήματα, για παράδειγμα, από τα οποία διατρέχουν πραγματικά κάποιο κίνδυνο. 
Και υπάρχουν άλλα πράγματα που πρέπει να φροντίσουμε για να κρατήσουμε τα παιδιά ασφαλή. Αλλά ο COVID δεν είναι μεγάλος παράγοντας κινδύνου για τα ίδια», πρόσθεσε.

Διχασμός στην επιστημονική κοινότητα 

Φλέγον ζήτημα στην επιστημονική κοινότητα είναι ο εμβολιασμός ή μη των παιδιών με τις απόψεις να διίστανται.
Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να προσβληθούν από σοβαρή ασθένεια ή να πεθάνουν από την ετήσια γρίπη ή τη γρίπη, σε σχέση με τον COVID-19, σύμφωνα με δεδομένα και μελέτες που ανέφερε ο δρ Kulldorff.
Μόλις 195 παιδιά μεταξύ 0 και 4 και 442 μεταξύ 5 και 18 ετών έχουν πεθάνει από COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα παιδιά έχουν 15 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με τη νόσο σε σχέση με εκείνα των 85 ετών και άνω και 570 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, λέει ο οργανισμός.
«Ένα παράδειγμα είναι από τη Σουηδία, κατά το πρώτο κύμα την άνοιξη του 2020, το οποίο επηρέασε πολύ έντονα τη χώρα», είπε ο Kulldorff. «Αλλά η Σουηδία αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτούς τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία για όλα τα παιδιά ηλικίας από ένα έως 15 ετών. Και υπάρχουν 1,8 εκατομμύρια τέτοια παιδιά που πέρασαν το πρώτο κύμα χωρίς εμβόλια, φυσικά, χωρίς μάσκες, χωρίς κανενός είδους αποστάσεις στα σχολεία.
Εάν ένα παιδί ήταν άρρωστο, του έλεγαν να μείνει στο σπίτι. Και ξέρετε πόσα από αυτά τα 1,8 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από τον COVID; Μηδέν. Λίγες μόνο νοσηλείες. Επομένως, αυτή δεν είναι μια επικίνδυνη ασθένεια για τα παιδιά».
Μάλιστα ο καθηγητής τόνισε και το ζήτημα των παρενεργειών.
Ο κύριος κίνδυνος για τους νέους είναι η φλεγμονή της καρδιάς, η οποία έχει εμφανιστεί μετά τον εμβολιασμό σε πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πρόσθεσε στις παρενέργειες για τα εμβόλια Pfizer και Moderna τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, δύο τύπους καρδιακής φλεγμονής.
1-823.jpg
Με το ερώτημα ακόμα να πλανάται, απορίας άξιον αποτελεί αν θα αφορά εν τέλει ο εμβολιασμός όλες τις ηλικίες.

Εμβόλιο – Εντός του Νοεμβρίου 2021 περιμένει ο Fauci την έγκριση για παιδιά


Το παιδικό εμβόλιο της Pfizer, το οποίο προορίζεται για τις ηλικίες 5-11 ετών, πιθανώς θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, εκτιμά ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Fauci.

«Αν όλα πάνε καλά και λάβουμε την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής και τη σύσταση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, είναι απολύτως δυνατό αν όχι πολύ πιθανό να γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια για παιδιά 5-11 ετών εντός της πρώτης ή της δεύτερης εβδομάδας του Νοεμβρίου» δήλωσε ο Fauci στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Η ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη για τη γνωμοδότησή της επί του αιτήματος της Pfizer. Η FDA συνήθως υιοθετεί τη σύσταση των συμβούλων της, δεν είναι όμως υποχρεωμένη.
Εφόσον η υπηρεσία δώσει το πράσινο φως, θα ακολουθήσει συνεδρίαση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με τους όρους και τη διαδικασία χορήγησης του εμβολίου.
this-week-anthony-fauci-01-gty-llr-210828_1630185766521_hpMain_16x9_992.jpg
Η παιδική «έκδοση» του εμβολίου της Pfizer χορηγείται κι αυτή σε δύο δόσεις, περιέχει όμως μόνο 10 μικρογραμμάρια mRNA, το ένα τρίτο της δόσης για ενήλικες, λόγω του μικρότερου σωματικού βάρους των παιδιών.
Τα αποτελέσματα της δοκιμής σε 2.268 παιδιά έδειξαν ότι το εμβόλιο προσέφερε επίπεδα αντισωμάτων συγκρίσιμα με αυτά που καταγράφονται σε νέους 16-25 ετών όταν λαμβάνουν την πλήρη δόση, είχαν ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο η Pfizer και η γερμανική BioNTech που ανέπτυξε αρχικά το εμβόλιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης