Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πανικός στη ΝΔ: Το κρυφό σχέδιο για απόδραση με κάλπες τον Νοέμβριο – Γιατί το Μαξίμου «τρέμει» το πόρισμα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πανικός στη ΝΔ: Το κρυφό σχέδιο για απόδραση με κάλπες τον Νοέμβριο – Γιατί το Μαξίμου «τρέμει» το πόρισμα του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο σχεδιασμός του Μαξίμου είναι να προβεί σε ανασχηματισμό τον Μάρτιο και πιο αργά την άνοιξη 2026 να προχωρήσει σε ένα πακέτο μέτρων
Σχετικά Άρθρα
Σε προεκλογικό συναγερμό κήρυξε το κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα και από την ομιλία του στην εκδήλωση της πίτας του Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.
Η ΝΔ το επόμενο διάστημα θα δεχθεί μία πολύ σκληρή επίθεση επ’ αφορμή του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην επιφάνεια, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, θα έρθουν μεγαλοστελέχη αλλά και βουλευτές του κόμματος. Γι’ αυτό και στο Μαξίμου έχουν κρίνει ότι για παν ενδεχόμενο θα πρέπει ο κομματικός μηχανισμός να είναι έτοιμος.
Μάλιστα, στελέχη με γνώση του κλίματος, λένε ότι δεν έχει αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο των εκλογών τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2026. Το αιτιολογικό για μία τέτοια κίνηση μπορεί να κρύβεται και στην Προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ που θα παρθεί το 2027 για τη χώρα. Τι Νοέμβριο τι Μάρτιο ή Απρίλιο, λένε κάποιοι… Όμως, ανεπισήμως θα είναι ότι προεκλογικά η ΝΔ θα αυξήσει την συσπείρωσή της.

Οι αρνητικές εξελίξεις που ξεκλειδώνουν το σενάριο κάλπης τον Νοέμβριο

Για να ξεκλειδώσει ένα τέτοιο σενάριο, όμως, θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν συμβεί αρκετές αρνητικές εξελίξεις.
Για παράδειγμα, να υπάρξουν σοβαρές αποκαλύψεις από το πόρισμα του ΟΠΕΚΕΠΕ που να μην μπορούν να «μαζευτούν», να διατηρηθεί η ΝΔ σε χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου (κάτω από 25%) και να χαθεί τελείως ο πόλεμος κατά της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης.
Το Μαξίμου μέχρι στιγμής τονίζει ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ ό,τι ήταν να δώσει έδωσε».
Ή είναι μία άσκηση ψυχραιμίας είτε κάτι παραπάνω γνωρίζουν…

Περιοδείες Μητσοτάκη, ανασχηματισμός τον Μάριο και πακέτο μέτρων τον Μάιο

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός του Μαξίμου είναι να προβεί σε ανασχηματισμό τον Μάρτιο και πιο αργά την άνοιξη 2026 να προχωρήσει σε ένα πακέτο μέτρων – που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις τελευταίες παροχές στους αγρότες. Το πακέτο θα πρέπει να συμπέσει με το Συνέδριο του κόμματος στις 15 Μαΐου. Μέχρι τότε, θέλει να θέσει το κόμμα σε συναγερμό με τα θεματικά προσυνέδρια αλλά και τις περιοδείες του επ’ αφορμή αυτών.
Το επόμενο διάστημα θα βρεθεί στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη ενώ λογικά θα υπάρξει προσυνέδριο στη Θεσσαλία και σε κάποιο νησί.
Μέσα στο καλοκαίρι θα εξεταστεί το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης με τις ψηφοφορίες να γίνονται τον Ιούλιο.
Η στρατηγική της ΝΔ είναι σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίξει τα υπό αναθεώρηση άρθρα, να ρίξει το φταίξιμο πάνω του με την αιτιολογία ότι «μπλοκάρει για μικροπολιτικούς σκοπούς την συνταγματική διαδικασία».
Τον Σεπτέμβριο θα είναι η τελευταία ΔΕΘ της Νέας Δημοκρατίας στην οποία θα πρέπει να γίνει και ο απολογισμός της δεύτερης θητείας Μητσοτάκη αλλά και το αφήγημα των εθνικών εκλογών.
Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι και στη ΔΕΘ θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων απόρροια των πλεονασμάτων, των υψηλών φορολογικών εσόδων αλλά και της ρήτρας διαφυγής από τις αμυντικές δαπάνες.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης