Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Στα 811 δισ δολ έφθασε η κεφαλαιοποίηση της Apple ή 4,2 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος

tags :
Apple: Στα 811 δισ δολ έφθασε η κεφαλαιοποίηση της Apple ή 4,2 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος
Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett επαίνεσε την Apple, τονίζοντας ότι το iPhone «είναι ένα πολύ, πολύ, πολύ πολύτιμο προϊόν»....και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας αγοράζει μετοχές...
Στα 811 δισεκ. δολάρια αναρριχήθηκε η χρηματιστηριακή αξία της Apple παραμένει η εταιρία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον πλανήτη.
Η χρηματιστηριακή αξία της Apple στα 811 δισεκ. δολάρια είναι 4,2 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος και αποδεικνύει πως μια εταιρία με προηγμένα μεγάλης κατανάλωσης προϊόντα έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην διεθνή αγορά.
Πως έφθασε η Apple να εμφανίζει 811 δισεκ. δολάρια κεφαλαιοποίηση και πως η μετοχή αναρριχήθηκε στο ρεκόρ των 153,44 δολαρίων;
Η Apple διαθέτει 5,214 δισεκ. μετοχές που αυτό σημαίνει κεφαλαιοποίηση 811 δισεκ. που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών.
Που αποδίδεται το σημερινό άλμα και τι κρύβεται πίσω από την μετοχή της Apple;
Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett επαίνεσε την Apple, τονίζοντας ότι το iPhone «είναι ένα πολύ, πολύ, πολύ πολύτιμο προϊόν».



Η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα αγοράζει συστηματικά μετοχές της Apple

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν το έσχατο διάστημα ότι ένας θεσμικός επενδυτής "μυστήριο" αγόραζε επιθετικά μετοχές επιβεβαιώθηκαν.
Μια κεντρική τράπεζα αγοράζει μετοχές με επιθετικό τρόπο συντηρώντας τις αποτιμήσεις σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Όχι δεν ήταν η Bank of Japan.
Οι παρεμβάσεις της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας στο χρηματιστήριο είναι γνωστές ενώ με βάση την Nomura οι αγορές από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει δώσει ώθηση στον Nikkei περίπου 1.400 μονάδες.
Οι παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας επικεντρώνονται σε επίπεδο και τείνει να αγοράζει κυρίως ιαπωνικές μετοχές, είτε του Nikkei 225 είτε του Topix.
Ποια ήταν η κεντρική τράπεζα που αγόραζε επιθετικά μετπχές εσχάτως;
Το hedge fund, γνωστό ως «Ελβετική Εθνική Τράπεζα», δημοσίευσε πρόσφατα τις συμμετοχές.
Αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι η Ελβετική Εθνική Τράπεζα, όπως φημολογείται, είχε ξεκινήσει ρεκόρ αγορών μετοχών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, αυξάνοντας την συνολική έκθεση της σε μετοχές σε 80,4 δισεκ δολάρια ή αύξηση 17 δισεκ. δολαρίων από τα 63,4 δισεκ. δολάρια στο τέλος του 2016.
 Η μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση αγορών μετοχών από κεντρική τράπεζα.
Ωστόσο, ενώ έχει ξεπεραστεί το γεγονός της παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας στις χρηματιστηριακές αγορές, πρέπει να επισημανθεί ότι σε αντίθεση με την BOJ, η οποία στηρίζει τουλάχιστον τις τοπικές η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας SNB, κερδίζει και από την άνοδο των μετοχών και από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, προκαλώντας μεγαλύτερες στρεβλώσεις.
Αγοράζει μετοχές σε δολάρια, ενώ το εθνικό νόμισμα είναι το ελβετικό φράγκο.
Πλέον πρόκειται για ένα ακραία στρεβλωμένο φαινόμενο οι κεντρικές τράπεζες να εμφανίζονται όχι ως θεσμικοί αλλά κοινοί κερδοσκόποι προκαλώντας την μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία.
Τι άλλο έδειξαν τα στοιχεία από την Εθνική Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας;
Πρώτον, τις 20 κορυφαίες συμμετοχές της.
Δεύτερον η SNB υπερδιπλασίασε το ποσοστό της στην Apple  AAPL στο α΄ τρίμηνο του 2017 καθιστώντας την Ελβετική Κεντρική Τράπεζα τον 5ο μεγαλύτερο από 15 Σε 18,9 εκατομμύρια μετοχές, αποδεικνύοντας γιατί ο Nasdaq αρνείται να διορθώσει σημειώνοντας καθημερινά όλες τις υψηλές αποδόσεις.
Να σημειωθεί ότι η Apple αντιστοιχεί στο 12% του Nasdaq.
Η φούσκα συνεχίζει φουσκώνει.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης