Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Η Fed ζυγίζει την επιλογή αύξησης των βασικών επιτοκίων στις 13 και 14/6

tags :
Financial Times: Η Fed ζυγίζει την επιλογή αύξησης των βασικών επιτοκίων στις 13 και 14/6
Ο διοικητής της Fed στη Νέα Υόρκη, Bill Dudley, είναι μια από τις λίγες φωνές που επανειλημμένα έχει καλέσει την ομοσπονδιακή τράπεζα να λάβει σοβαρά υπόψη της τις οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ
Μπορεί η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ να έχει στείλει ξεκάθαρα σημάδια στις αγορές ότι είναι έτοιμη αυξήσει τα βασικά της επιτόκια για τέταρτη φορά φέτος, όμως τα πρόσφατα μάκρο στη χώρα ήταν απογοητευτικά.
Η αύξηση της απασχόλησης υπήρξε μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ο δομικός πληθωρισμός επέμεινε κάτω από τον στόχο του 2%, στο 1,5%. Οι αριθμοί ίσως να αποτελέσουν τροχοπέδη για την αναδιάρθρωση της επιτοκιακής πολιτικής της Fed, επισημαίνουν οι Financial Times. Όμως, εξηγούν και τους λόγους για τους οποίους μπορεί στη συνεδρίαση της 13ης-14ης Ιουνίου τελικώς να επέλθει μια αύξηση των βασικών επιτοκίων από το σημερινό εύρος του 0,75-1%.

"Οι αγορές ενδέχεται να αποτελούν εμπόδιο για την οικονομία, ωστόσο η Fed δεν πιστεύει ότι υπάρχουν σοβαρές απειλές για τη σταθερότητα στη Wall Street", γράφουν οι FT. Εξάλλου, και η προηγούμενη αύξηση επιτοκίων, όπως επισημαίνουν, καθ' αυτή δεν είχε και πάλι σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης