Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF - Ήρθε η ώρα για επιφυλακτικές κινήσεις στις αγορές - Αποκτά momentum η Ευρωζώνη

IIF - Ήρθε η ώρα για επιφυλακτικές κινήσεις στις αγορές - Αποκτά momentum η Ευρωζώνη
Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η δυναμική των εταιρικών αποτελεσμάτων μπορεί να συνεχιστεί...
Με άκρα επιφύλαξη παρακολουθεί την πορεία των αγορών το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), αποτιμώντας το ράλι των ισχυρότερων χρηματιστηρίων του κόσμου.
"Παρά τα πολυετή υψηλά - με τα οποία φλερτάρουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες - η κατάσταση απαιτεί σύνεση και αυτοσυγκράτηση", υποστηρίζει το IIF, σε 5σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Weekly Insight - Equity markets reassess valuations".
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η δυναμική των εταιρικών αποτελεσμάτων μπορεί να συνεχιστεί, ώστε να στηρίξει την άνοδο των μετοχών.
Επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε στις 5 Ιουνίου ο Mario Draghi, το IIF αναγνωρίζει πως η ΕΚΤ άνοιξε τον δρόμο για πιο εξυπηρετική πολιτική. Η πολιτική αυτή ήταν ικανή να παράσχει την αναγκαία στήριξη στην αγορά συναλλάγματος, υποτιμώντας το αρκετά ισχυρό ευρώ.
"Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τη λήψη νέων μέτρων αποδυνάμωσαν το ευρώ. Μπορεί η υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος να ήταν ήπια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξε", σχολιάζουν οι αναλυτές του IIF.
Τι προσδοκίες έχει όμως το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας; Όπως επισημαίνει, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η παγκόσμια ανάπτυξη "πήρε μια ανάσα", αφού σημειώθηκε ήπια επιβράδυνση τόσο στον ανεπτυγμένο κόσμο, όσο και στις αναδυόμενες αγορές.
Ωστόσο, το IIF ξεχωρίζει τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της Ευρωζώνης, αφού, όπως επισημαίνει, η αύξηση της ζήτησης συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα παραμείνει ήπια και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014, αφού αναμένεται να ανεβάσει ταχύτητες από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης