Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η κάλπη ανέδειξε την πολυδιάσπαση της Ευρώπης - Oρατός ο κίνδυνος για τις αγορές

Η κάλπη ανέδειξε την πολυδιάσπαση της Ευρώπης - Oρατός ο κίνδυνος για τις αγορές
Η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων δεν αποκλείεται να εμποδίσει την περαιτέρω ενοποίηση στην Ευρώπη
Την έννοια της πολυδιάσπασης ανέδειξαν κατά κύριο λόγο οι Ευρωεκλογές της Κυριακής, γεγονός που κάνει τη Bank of America Merrill Lynch να ανησυχεί για την επόμενη μέρα της Ευρώπης.
"Η πολυδιάσπαση της Ευρώπης είναι γεγονός. Το απέδειξε η Ευρωκάλπη της Κυριακής", υποστηρίζουν οι Ruben Segura-Cayuela και Laurence Boone, κορυφαίοι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε μια απόπειρα να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα που σημειώθηκε απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη την Κυριακή 25 Μαΐου.
"Η νέα τάξη πραγμάτων, η πολυδιάσπαση, θα έχει αντίκτυπο στις αγορές", εκτιμούν οι Ruben Segura-Cayuela και Laurence Boone.
Όπως υποστηρίζουν, η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών και αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων δεν αποκλείεται να εμποδίσει την περαιτέρω ενοποίηση στην Ευρώπη.
Σε ένα ακόμη πιο δυσμενές σενάριο, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών και αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων μπορεί να μην παράσχει καμία σαφή ένδειξη για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η Ευρώπη.
Χωρίς όμως μια ξεκάθαρη κατεύθυνση, μπορεί να αποδυναμωθούν τα κίνητρα που θα επιβάλλουν τη συνέχιση των αναγκαίων οικονομικών πολιτικών.
Κατ' επέκταση, αν δεν συνεχιστεί η εφαρμογή συγκεκριμένων οικονομικών πολιτικών, μπορεί να υπάρξουν νέες επιπλοκές στις αγορές...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης