Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DW – Εθνική καταστροφή η νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για τον γερμανικό Τύπο – «Κινδυνεύει η πορεία εξυγίανσης της χώρας»

DW – Εθνική καταστροφή η νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για τον γερμανικό Τύπο – «Κινδυνεύει η πορεία εξυγίανσης της χώρας»
Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται σε δεξιούς λαϊκιστές και ακραίους σαν να πρόκειται για γκουρού – Πρέπει να απομυθοποιηθούν, τονίζει η Hannoversche Allgemeine Zeitung
Η νίκη των ευρωσκεπτικιστών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι από τα θέματα που κυριαρχούν στον γερμανικό Τύπο, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Deutsche Wele.
Μάλιστα, σε δημοσίευμά της η γερμανική General-Anzeiger της Βόννης κάνει λόγο για «δύο εθνικές καταστροφές» αναφερόμενη στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, αλλά και την επικράτηση του κόμματος της Μαρί Λε Πεν στη Γαλλία.
«Η ημέρα των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον δύο εθνικές καταστροφές: την τεράστια εκλογική επιτυχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και την επέλαση των ακροδεξιών στη Γαλλία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται δε, ότι «στην περίπτωση του προβληματικού παιδιού που λέγεται Ελλάδα, το αποτέλεσμα σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα η πορεία εξυγίανσης. Κι αυτό επειδή, στα μάτια των Ελλήνων η Ε.Ε. τούς έχει επιβαρύνει υπερβολικά».
Όσον αφορά τη Γαλλία, επισημαίνεται ότι «το αποτέλεσμα παραπέμπει σε χρόνια αβεβαιότητας όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθήσει. Είναι άγνωστο πώς ένας σοσιαλιστής πρόεδρος μπορεί να καταφέρει να μείνει επί μακρόν στο αξίωμά του όταν το κόμμα του έχει σημειώσει μετά βίας διψήφιο εκλογικό αποτέλεσμα».
Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα η Hannoversche Allgemeine Zeitung σχολιάζει ότι «σε όλη τη γηραιά ήπειρο, οι ψηφοφόροι παρουσιάζουν νέες αβεβαιότητες, που οφείλονται στη ραγδαία μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή σκηνή» και επισημαίνεται ότι «οι δημοκρατικές κοινωνίες οφείλουν, όμως, να μιλούν για αυτές τις αβεβαιότητες. Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται σε δεξιούς λαϊκιστές και ακραίους ωσάν να επρόκειτο για "γκουρού“. Θα πρέπει να τους απομυθοποιήσει. Δεν είναι όλοι όσοι στέλνονται εκεί άξιοι για το επίπεδο ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Όσον αφορά τη Γερμανία, η Die Welt του Βερολίνου υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την ευρωπαϊκή πορεία των κυβερνώντων κομμάτων.
«Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, οι Χριστιανοδημοκράτες σημείωσαν σαφείς αλλά όχι δραματικές απώλειες. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα δέχθηκε μια αξιοσημείωτη ώθηση. Το ευρωσκεπτικιστικό AfD, που δεν είναι τόσο ακραίο σε σχέση με παρόμοιες ομάδες σε άλλες χώρες της Ευρώπης, κατάφερε να σημειώσει μια αξιοπρόσεκτη εκλογική επιτυχία, αλλά το αποτέλεσμα του δεν είναι διφήφιο. Για ακόμη μία φορά οι Γερμανοί καταδεικνύεται ότι δεν συμπαθούν τις θεαματικές αλλαγές και αποδεικνύονται –ακόμη και εάν δεν θέλουν να το ακούν- καλόβολοι υποδειγματικοί Ευρωπαίοι», επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης