Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ακρόπολη ο Obama – Στις 13:50 η ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

tags :
Στην Ακρόπολη ο Obama – Στις 13:50 η ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
Στις 15:30 αναχωρεί για Βερολίνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και το μουσείο Ακρόπολης επισκέφθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.
Λόγω της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ ο χώρος είναι αποκλεισμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ λόγω της ξενάγησης του και για λόγους ασφαλείας ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει κλειστός για το κοινό.
Σημειώνεται επίσης ότι από τις 09:30 το πρωί οι συρμοί του μετρό δεν θα σταματούν στο σταθμό «Ακρόπολη».
Κατόπιν της ξενάγησης του στην Ακρόπολη ο Obama θα μεταβεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου, όπου έχει προγραμματιστεί ομιλία του στις 13:50.
Ακολούθως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» και στις 15:30 θα αναχωρήσει για Βερολίνο.

Πολιτική παρακαταθήκη για τη δημοκρατία απέναντι στην άνοδο των λαϊκισμών στον κόσμο

Το όραμά του για τη δημοκρατία την ώρα της ανόδου του λαϊκισμού σε ολόκληρο τον κόσμο θα παρουσιάσει εν είδει πολιτικής παρακαταθήκης σήμερα ο Barack Obama κατά την ομιλία που θα ακολουθήσει την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας που θα τον οδηγήσει στη συνέχεια στη Γερμανία και πραγματοποιείται υπό τη σκιά της έλευσης του Donald Trump. 
Για αυτό το οποίο αναμένεται να είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες ομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ, ο Obama επέλεξε την Ελλάδα, λίκνο της δημοκρατίας, και, σύμφωνα με τα λόγια του, «πηγή τόσων ιδεωδών και αξιών που συνέβαλαν στην οικοδόμηση της Αμερικής».
Απέναντι στην ενίσχυση της λαϊκιστικής ρητορικής, της δεξιάς, αλλά και της αριστεράς, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εστιάσει στις απογοητεύσεις από τις οποίες αυτός ο λαϊκισμός τροφοδοτείται και θα ζητήσει να μην υποκύψουμε σε έναν «καπιταλισμό χωρίς ψυχή».
«Η παγκοσμιοποίηση, η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναστάτωσαν ζωές, συχνά κατά πολύ συγκεκριμένο τρόπο...οι άνθρωποι αναρωτιούνται για την εθνική τους ταυτότητα και τη θέση τους στον κόσμο», υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 
Υιοθετώντας για πρώτη φορά από την εκλογή του Trump αυστηρό τόνο, ο Obama  απηύθυνε χθες από την Αθήνα σφοδρή προειδοποίηση για την άνοδο 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης