Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα – Δεν θα την πατήσουμε ξανά – Πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε – Το μαύρο στις οθόνες δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης

tags :
Σαμαράς: Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα – Δεν θα την πατήσουμε ξανά – Πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε – Το μαύρο στις οθόνες δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης
Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα, δηλώνει σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς λίγες ώρες μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ αποκαλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο «εταίρο πλήρους ευθύνης», λέγοντας ότι πρέπει να αποκτήσει «σημαντικό ρόλο» στο νέο σχήμα.
«Δεν θα την πατήσουμε ξανά, πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, ενώ διατυπώνει απορίες για τη στάση του Φώτη Κουβέλη.
«Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω όμως ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ. [...] Το μόνο που επρόκειτο να λύσουμε την Πέμπτη το βράδυ ήταν ο αριθμός των προερχόμενων από την ΕΡΤ που θα υπέγραφαν τρίμηνη σύμβαση. Τελικώς δέχθηκα να φτάσουν τις 2.000 άτομα για να εξασφαλίσουμε συμφωνία όλων. Αλλά ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε ούτε αυτό ούτε όλα τα προηγούμενα που είχε δεχθεί την Τετάρτη. Λυπάμαι ειλικρινώς για αυτό. Αλλά εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε».
Στην συνέντευξη τοιυ ο κ. Σαμαράς, υπερασπίζεται την απόφασή του για την ΕΡΤ, την οποία χαρακτηρίζει κραυγαλέα περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης.
Σε ότι αφορά την ΕΡΤ δηλώνει ότι το «μαύρο» δεν αποτελούσε κυβερνητική επιλογή αλλά «έγινε γιατί οι υπάλληλοι της ΕΡΤ κατέλαβαν το κτίριο και συνέχισαν να εκπέμπουν πειρατικά». Σημειώνει πως πολλές φορές δοκιμάστηκε στην ΕΡΤ το σενάριο για ανασυγκρότηση εν λειτουργία αλλά δεν προχώρησε. Τονίζει ότι όταν λειτουργήσει ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα απελευθερωθούν 1500 θέσεις υπεράριθμων που θα καλυφθούν αλλού αξιοκρατικά, δηλαδή σε νοσοκομεία, ΚΕΠ κλπ.
Ο κ. Σαμαράς επέκρινε με δριμύτητα τον κ. Τσίπρα για την στάση του λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας τι ακριβώς θέλει; Θέλει εκλογές; Δεν το νομίζω… Θέλει μήπως ακυβερνησία και στασιμότητα; Την εύχεται πράγματι. Και εκεί είναι το πρόβλημα του. Ότι εύχεται η χώρα να αποτύχει. Αλλά δεν θα του κάνουμε το χατήρι...
Με…καληνύχτισε ο άνθρωπος, τον καληνυχτίζω και εγώ. Και του εύχομαι καλά ξεμπερδέματα με τις Συνιστώσες του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης