Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μαίνεται η μάχη στην Intertech παρά τη σιγή ασυρμάτου – Μαζεύει μετοχές η CD Media

Μαίνεται η μάχη στην Intertech παρά τη σιγή ασυρμάτου – Μαζεύει μετοχές η CD Media
H TRAL LTD η οποία κατείχε 5,56% έκανε πωλήσεις μειώνοντας το ποσοστό στο 5,017% και ακόμα μικρότερες έκανε η Αμοιρίδης-Σαββίδης
Παρά τη σιγή ασυρμάτου για τις επαφές της CD Media με την πλευρά Αμοιρίδη-Σαββίδη για το ποσοστό που κατέχει στην Intertech και είχε αποκαλύψει το Βankingnews τον περασμένο Αύγουστο, φαίνεται πως η μάχη δεν έχει τελειώσει ή δεν έχει αποσυρθεί το ενδιαφέρον για τον έλεγχο της εταιρείας.
Ενώ δηλαδή τότε είχαν επιβεβαιωθεί από την εταιρεία ότι υπήρχαν επαφές για να αγοράσει η CD Media το ποσοστό της πλευράς Αμοιρίδη-Σαββίδη (28,44%) έκτοτε δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη.
Πληροφορίες που είχε μεταδώσει η στήλη Παρασκήνιο της Αγοράς του Bankingnews ανέφεραν ότι υπήρχε διαφορά στο τίμημα και πως λόγω της ανόδου που είχε καταγράψει η μετοχή, δεν υπήρχε διάθεση να πληρώσει τέτοια τιμή η CD Media, καθώς θεωρούσε ότι δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη.
Δεν υπήρχε κάποιο άλλο νέο, μέχρι τη δημοσίευση του ισολογισμού, όπου φαίνεται πως η CD Media μέχρι το τέλος του έτους αγόραζε μετοχές και αύξησε το ποσοστό της.
Στο τέλος του 2023 κατείχε 29,61%, ενώ η τελευταία ενημέρωση ήταν για 29,36% στο τέλος του 2022.
Προφανώς και δεν είναι μεγάλη αλλαγή, αλλά και η εμπορευσιμότητα μέχρι τότε δεν ήταν μεγάλη.
Παράλληλα φαίνεται πως η TRAL LTD η οποία κατείχε 5,56% έκανε πωλήσεις μειώνοντας το ποσοστό στο 5,017% και ακόμα μικρότερες έκανε η Αμοιρίδης-Σαββίδης που είχε 28,46% και μειώθηκε στο 28,43%.
Παρατηρώντας κάποιος τον ισολογισμό, αντιλαμβάνεται πως ίσως η CD Media να έχει δίκιο που φέρεται να θέλει χαμηλότερη αποτίμηση από την τρέχουσα για την εξαγορά του ποσοστού, αφού τα αποτελέσματα είναι φτωχά.
Παρά την αύξηση των πωλήσεων στα 21,5 εκατ. ευρώ από 18,9 εκατ. ευρώ, το μικτό κέρδος ενισχύθηκε μόλις στα 4,2 εκατ. ευρώ από 4,08 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη παρέμειναν σταθερά στις 486 χιλ. ευρώ από 488 χιλ. ευρώ.
Το p/e είναι πάνω από 20 φορές και o δείκτης EV/EBITDA στις 11,6 φορές.
Δύσκολα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η αποτίμηση είναι χαμηλή.
Πάντως μέχρι σήμερα η CD Media δεν έχει εμφανιστεί με αξιώσεις για είσοδο στο Δ.Σ. ή με προτάσεις για απορρόφηση των δραστηριοτήτων και συγχώνευση για έμμεση εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης