Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη για Soros: Αυτός κρύβεται πίσω από τις διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ - Στόχος η παράδοση της Δεξιάς στο βαθύ κράτος

Αποκάλυψη για Soros: Αυτός κρύβεται πίσω από τις διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ - Στόχος η παράδοση της Δεξιάς στο βαθύ κράτος
Οι υπότροφοι της USCPR αμείβονται έως και 7.800 δολ. για την εργασία τους, ενώ οι υπότροφοι «με βάση την πανεπιστημιούπολη» λαμβάνουν μεταξύ 2.880 και 3.660 δολ. για οκτώ ώρες την εβδομάδα
Βασικοί υποστηρικτές της Παλαιστίνης στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι υπότροφοι της Καμπάνιας για τα Παλαιστινιακά Δικαιώματα (USCPR), που χρηματοδοτείται από τον George Soros, αναφέρει η New York Post.
Οι υπότροφοι της USCPR αμείβονται έως και 7.800 δολ. για την εργασία τους, ενώ οι υπότροφοι «με βάση την πανεπιστημιούπολη» λαμβάνουν μεταξύ 2.880 και 3.660 δολ. για οκτώ ώρες την εβδομάδα, οργανώνοντας «εκστρατείες με επικεφαλής παλαιστινιακές οργανώσεις».
Η οργάνωση δίνει εντολή στους συναδέλφους της να «ξεσηκωθούν» και να πυροδοτήσουν «επανάσταση», ενώ τους λέει συγκεκριμένα να απορρίψουν τη «μεταρρύθμιση».
Έχει λάβει τουλάχιστον 300.000 δολ. από το Open Society από το 2017.
Ωστόσο δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ των Παλαιστινίων σε αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις χρηματοδοτούνται από τον δισεκατομμυριούχο.
Ακριβώς λοιπόν όπως την περασμένη εκλογική χρονιά, η οργάνωση Open Society επιδιώκει να σπείρει τη διχόνοια στις μάζες.
Είναι δε αποδεδειγμένο πως πολλά από τα κολέγια στα οποία λαμβάνουν χώρα διαμαρτυρίες είναι διαύλοι μεταφοράς και αποδοχής σκοτεινού χρήματος από εταιρείες του Soros όπως η Arabella Advisors.
Στους αποδέκτες ρευστού, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται το Πανεπιστήμιο Columbia.
Την ίδια στιγμή, άλλες οντότητες του Soros, όπως το Ίδρυμα Tides, χρηματοδοτούν διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ σε όλες τις αμερικανικές πόλεις.
Σε κάθε περίπτωση, στα μάτια της δεξιάς πτέρυγας του αμερικανικού πολιτικού φάσματος, αυτή η αποκάλυψη επικυρώνει την κριτική ότι οι εν λόγω διαμαρτυρίες είναι κάτι περισσότερο από ένα όχημα για την πολιτιστική μαρξιστική ατζέντα που υποστηρίζουν ο Soros και οι συνεργάτες του.
Από την άλλη, προκαλεί θυμηδία το γεγονός πως πίσω από τις διαδηλώσεις υπέρ της Hamas είναι ένας Εβραίος.
Χάρη στις αντιδράσεις, βέβαια, που υπάρχουν ενάντια σε αυτές τις κολεγιακές διαδηλώσεις, ο Soros φαινομενικά ενίσχυσε τη θέση του φιλοϊσραηλινού λόμπι, χειραγωγώντας τη δεξιά πτέρυγα της Αμερικής, ώστε να ευθυγραμμιστεί μαζί της, εκθέτοντας ταυτόχρονα την υποκρισία της σχετικά με τα ζητήματα της ελευθερίας του λόγου.
Αυτή η υποκρισία αναδεικνύεται εύκολα με την επανεξέταση των γεγονότων του 2020, της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου που ο Soros ακολούθησε αυτές τις τακτικές.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η χρηματοδότηση του κινήματος Black Lives Matters από τον Soros τόνισε την προκατάληψη που είχε το πολιτικό κατεστημένο στις ΗΠΑ όσον αφορά τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελευθερίας του λόγου.
Νωρίτερα, όταν άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν αντιταχθούν στα lockdown, απωθήθηκαν βάναυσα από τις αρχές, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας.
Αυτή η αντισυνταγματική παραβίαση των δικαιωμάτων της ελευθερίας του λόγου δεν περιορίστηκε στις διαμαρτυρίες.
Αυτές οι παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν και ψηφιακά καθώς ο μηχανισμός εθνικής ασφάλειας και πληροφοριών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ήλεγχε ιστότοπους όπως το Twitter.
Στον απόηχο της εν λόγω συντονισμένης προσπάθειας για την αστυνόμευση της ελευθερίας του λόγου, η αμερικανική Δεξιά επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο είχε φαινομενικά βεβηλωθεί η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων, ώστε η άρχουσα ελίτ να μπορέσει να προωθήσει την ατζέντα της χωρίς αντίσταση.
Αν και είχαν δίκιο, χρειάστηκαν 4 χρόνια για να αποκαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το πολιτικό κατεστημένο πετυχαίνει τους σκοπούς του.
Τώρα, το ίδιο κομμάτι του εκλογικού σώματος που προηγουμένως θεωρούσε ιερά τα δικαιώματα των Αμερικανών βάσει της Πρώτης Τροποποίησης έχει χειραγωγηθεί.
Σε απάντηση στις κολεγιακές διαμαρτυρίες ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, η κυρίαρχη αμερικανική Δεξιά έχει γίνει η ενσάρκωση όσων αντιτάχθηκαν το 2020, για την υποστήριξη του αυτοαποκαλούμενου μεγαλύτερου συμμάχου του άξονα των νεοσυντηρητικών: το Ισραήλ.
Με αυτόν τον τρόπο, η πολιτική παράταξη της χώρας που υποτίθεται ότι ήταν ενάντια στο κατεστημένο στην Ουάσιγκτον αφομοιώθηκε από αυτό.
Έτσι, ο Soros παρέδωσε τη Δεξιάς στο πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον.

Ειρηνικές

Φυσικά, το κίνημα Black Lives Matters του 2020 απείχε πολύ από το να είναι ειρηνικό.
Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ταραχές που δεν έπρεπε να προστατεύονται από την Πρώτη Τροποποίηση.
Οι διαμαρτυρίες στις πανεπιστημιουπόλεις ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα είναι εντελώς διαφορετικές.
Αυτό είναι εμφανές ακόμη και στη ρητορική τους…
Ρεπουμπλικάνοι, όπως ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbot, ήταν σχολαστικοί στη σημασιολογία τους το 2020, φροντίζοντας να χαρακτηρίσουν το χάος του BLM ως ταραχές.
Ωστόσο, μιλώντας για τη διαδήλωση κατά του πολέμου στη Γάζα που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ο Abbott δεν τη χαρακτήρισε ταραχή.
Αντίθετα, ο κυβερνήτης είπε ότι οι «διαμαρτυρίες» κατά του Ισραήλ δεν είχαν θέση στο Τέξας, μια δήλωση που από μόνη της αποτελεί προδοσία του Συντάγματος των ΗΠΑ.
Η θέση του Abbott κατά των διαδηλώσεων δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.
Ο κυβερνήτης του Τέξας υπήρξε σταθερός σύμμαχος του Ισραήλ, προειδοποιώντας συχνά για τους κινδύνους του αντισημιτισμού και πήρε μέτρα…
Τα μέτρα που έλαβε ο του είναι το αποκορύφωμα αυτού ακριβώς που προσπάθησαν να επιτύχουν οι Soros (πατέρας και υιός).
Θα ήταν αφελές να υποθέσουμε ότι ο Soros θέλει μια ελεύθερη Παλαιστίνη ή ότι είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Soros είναι ένας πράκτορας, αυτό που θέλει πάνω από όλα είναι το χάος.
Χάος για να φέρει μια νέα τάξη και να διαμορφώσει τον κόσμο.
Το πώς ο Soros επιδιώκει να δημιουργήσει χάος για να βγάλει την τάξη γίνεται πολιτικά μέσω της εφαρμογής του διαλεκτικού υλισμού του Marx.
Αυτή η μαρξιστική θεωρία υποστηρίζει ότι ο επηρεασμός των συνθηκών του πραγματικού κόσμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκολυνθεί η αλλαγή των κοινωνικών δομών.
Για τους μαρξιστές, οι διαμαρτυρίες οποιασδήποτε μορφής χρησιμεύουν ως καταλύτης για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Έμπνευση

Ο George Soros φαίνεται να έχει εμπνευστεί από το βιβλίο του M.A. Rothschild.
Έτσι χρηματοδοτεί και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης Ισραήλ/Παλαιστίνης, εφαρμόζοντας μια στρατηγική διαίρει και βασίλευε.
Τις τελευταίες ημέρες, οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές υπέρ του Ισραήλ.
Μια φιλοϊσραηλινή ΜΚΟ που συνδέεται με τον Soros έχει συνδεθεί με την οργάνωση αυτών των προσπαθειών.
Σε μια ανάρτηση στο X, η Shirion Collective διαφήμισε την πρώτη της μυστική επιχείρηση, στρατολογώντας φιλο-ισραηλινούς ταραχοποιούς, για να υποκινήσουν τη βία, παριστάνοντας τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές.
Παράδειγμα αυτής της τακτικής έλαβε χώρα στην πανεπιστημιούπολη του Northeastern University, όπου συνελήφθησαν πάνω από 100 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές.
Η πανεπιστημιακή αστυνομία δικαιολόγησε τις μαζικές συλλήψεις αναφέροντας ότι οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν αντισημιτικά μηνύματα.
Ωστόσο, βιντεοληπτικό υλικό από τη στιγμή των συλλήψεων δείχνουν ότι ο διαδηλωτής που φώναξε «σκοτώστε τους Εβραίους» φαίνεται να κρατούσε μια ισραηλινή σημαία ως μέλος μιας ομάδας αντιδιαδηλωτών που εναντιώνονται στους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, σε μια προφανή (και επιτυχημένη) προσπάθεια να προκαλέσει την απάντηση της αστυνομίας εναντίον τους.
Το επεισόδιο στην πανεπιστημιούπολη του Northeastern δεν είναι η μόνη περίπτωση γεγονότων που επινοήθηκαν για να προωθήσουν την ιδέα ότι αυτές οι διαμαρτυρίες είναι εγγενώς βίαιες.
Φυσικά, τα μέσα ενημέρωσης παίζουν και αυτά τον δικό τους ρόλο.

Επιρροή

Η επιρροή του Soros, έμμεση ή άλλη, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.
Η χειραγώγηση των πολιτικών που κάποτε πίστευε ότι αντιτίθεται στους παγκοσμιοποιητικούς του στόχους επηρεάζοντάς τους να χρησιμοποιήσουν το πρόσχημα του αντισημιτισμού για να υπονομεύσουν τις πολιτικές ελευθερίες, δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των ζωών των Εβραίων.
Αντίθετα, έχει να κάνει με την καταστροφή των κατεστημένων αξιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης