Τελευταία Νέα
Speculator

Τα οικονομικά «θαύματα» με τη θυγατρική της Μαθιός στη Γερμανία ή αλλιώς όταν χάνεται ο λογαριασμός

Τα οικονομικά «θαύματα» με τη θυγατρική της Μαθιός στη Γερμανία ή αλλιώς όταν χάνεται ο λογαριασμός
Οι αριθμοί διαφοροποιούνται σε σχέση με αυτά που αναφέρει η Μαθιός...
Μια εντελώς περίεργη κατάσταση φαίνεται να επικρατεί με τις θυγατρικές της Μαθιός Πυρίμαχα στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2023 που δημοσιεύτηκαν χθες 29/4.

Η εταιρία στη χρήση 2023 ε την από 23/03/2023 απόφασή του ΔΣ της, προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην θυγατρική εταιρεία Mathios GmbH κατά ποσό € 150 χιλ. στα πλαίσια ενεργειών όπως αναφέρει «που είχαν αποφασιστεί με σκοπό την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, στην οποία συμμετείχε μόνο η Μαθιός Πυρίμαχα ΑΕ και ως εκ τούτου το ποσοστό συμμετοχής της διαμορφώθηκε στο 87,70% από 85,80%».

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Εταιρεία εκτίμησε ότι η συμμετοχή αυτή δεν πρόκειται να ανακτηθεί σε εύλογο μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα, και προέβη εν τέλει σε απομείωση της συμμετοχής αυτής κατά το αυτό ποσό, ήτοι € 150 χιλ., απόφαση η οποία όπως αναφέρει δεν επηρέασε τα αποτελέσματα του Ομίλου.

Την ίδια στιγμή όμως εμφανίζεται το εξής.
Η Μαθιός έχει αγοράσει από τη θυγατρική της στη Γερμανία 119,8 χιλιάδες ευρώ και έχει πωλήσει 30,2 χιλιάδες ευρώ και αυτό σημαίνει μια καθαρή υποχρέωση περίπου 90 χιλιάδων ευρώ.
Την ίδια στιγμή εμφανίζει απαιτήσεις 847 χιλιάδων ευρώ που προέκυψαν όπως ισχυρίζεται η ίδια από πωλήσεις προϊόντων.
Στο τέλος του 2022 είχε απαιτήσεις 979 χιλιάδες ευρώ και υποχρεώσεις 25.000 δηλαδή η καθαρή απαίτηση ήταν 954 χιλιάδες ευρώ.
Αν κάποιος κάνει λογαριασμό θα διαπιστώσει ότι απαιτήσεις μειώθηκαν κατά 110 χιλιάδες ευρώ ποσό μεγαλύτερο από τις χρεοπιστώσεις μέσα στη χρήση με βάση τα όσα η ίδια η εισηγμένη ανακοινώνει.

Η αξία συμμετοχής στη Γερμανική θυγατρική διαμορφώνεται σε μηδέν ενώ στις οικονομικές της καταστάσεις αναφέρεται πως η Mathios Gmbh έχει υποχρεώσεις 575 χιλιάδες ευρώ σε συνδεδεμένες εταιρίες και 290 χιλιάδες ευρώ στους μετόχους της.

Όλα αυτά δείχνουν ολίγον τι μπερδεμένα δεδομένου ότι διαχωρίζονται οι υποχρεώσεις προς συνδεδεμένες εταιρίες και μετόχους και πάντως οι αριθμοί διαφοροποιούνται σε σχέση με αυτά που αναφέρει η Μαθιός.
Ή μήπως κάνουμε κάτι λάθος ή μας διαφεύγει κάτι;

Το σύνολο των πωλήσεων είναι 176 χιλιάδες ενώ φαίνεται να έχουν δαπανηθεί 43 χιλιάδες ευρώ σε κόστη διαφήμισης και ταξιδιωτικά έξοδα!!!
Οι ζημίες της εταιρίας είναι 270 χιλιάδες ευρώ και η αρνητική καθαρή της θέση ανέρχεται σε 879 χιλιάδες ευρώ.
Σημειωτέον ότι η ανάλυση των πωλήσεων δεν φαίνεται να ταιριάζει με αυτά που αναφέρει η Μαθιός Πυρίμαχα στις οικονομικές της καταστάσεις.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης