Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Το ελληνικό δημόσιο δεν θα πωλήσει το TT- Eναλλακτικά μόνο διάθεση έως το 20% - Δεν συγχωνεύεται με ΑΤΕ

  Το ελληνικό δημόσιο δεν θα πωλήσει το TT- Eναλλακτικά μόνο διάθεση έως το 20% - Δεν συγχωνεύεται με ΑΤΕ
Η απόφαση έχει ληφθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν θα πωληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει την πώληση του ΤΤ ούτε την συγχώνευση του με την ΑΤΕ.
Με βάση πληροφορίες ίσως το μόνο σενάριο που μπορεί να εξετασθεί είναι να διατεθεί ένα ποσοστό έως 20% στο χρηματιστήριο στο μέλλον ή σε επενδυτή που θα ήθελε να αποκτήσει μια στρατηγική συμμετοχή αλλά το δημόσιο θα διατηρήσει συνολικά μαζί με τα ΕΛΤΑ το 24% περίπου.
Σημειώνεται όπως κατ΄ επανάληψη έχει γράψει το www.bankingnews.gr ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί. Εθνική,Eurobank. Marfin, Caisse D' Epargne το Γαλλικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλες τράπεζες. Ωστόσο το ερώτημα είναι ποιος θα είναι διατεθειμένος να πάρει μα συμμετοχή έως το 20% του ΤΤ.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαθέτει συνολικά ενεργητικό 17,4 δις ευρώ, ομόλογα 5,3 δις ευρώ περί τα 910 εκατ ευρώ κεφάλαια ενώ στο 9μηνο εμφάνισε ζημία 53,69 εκατ ευρώ.
Η προμήθεια των 10,2 εκατ ευρώ από την συμμετοχή στην αμκ της Εθνικής ως εγγυητής ανάδοχος θα εγγραφεί στο δ΄ τρίμηνο του 2010.
Όσον αφορά την συμμετοχή στην Attica bank δεν  έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού που κατέχει, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αναφέρει χαρακτηριστικά  πηγή στην διοίκηση του ΤΤ.
Στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι η Attica Bank θα επιθυμούσε μετοχικές μεταβολές στην τράπεζα εφόσον το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποφάσιζε να πωλήσει.
Αν αυτό συνέβαινε  και το ΤΤ αποφάσιζε να απεμπλακεί από την συμμετοχή στην Attica Bank αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για την Attica Bank να διερευνήσει πιθανά deals με άλλες μικρές τράπεζες ίσως το Ταμείο των δημοσιογράφων να αποκτήσει το 20% και πλέον της Attica bank ή να συγχωνευθεί με την Τράπεζα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης